Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Передові технології безпілотних літальних апаратів та стартапи в області автономних транспортних засобів спричинили революцію в сфері доставки продуктів харчування та готових страв, чим вивели галузь на новий рівень.

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на останньому етапі, тобто безпосередньо до споживача.

Так, у новому звіті Allied Market Research йдеться про те, що боти наземної доставки становитимуть найбільшу частку загального ринку «останньої милі» вже до 2030 року. За ними слідуватимуть дрони для доставки з повітря, а самокеровані вантажівки та мікроавтобуси будуть значно відставати.

Такий бум ботів пояснюється тим, що компанії побоюються нещасних випадків за участі автомобілів, оскільки страхові витрати на них дійсно високі.

Слід зазначити, що проблеми доставки «останньої милі» будуть мати необхідність у складних системах запобігання перешкодам для безпілотників, що працюють у складних міських умовах.

«Багато продуктів харчування мають короткий термін зберігання і вимагають доставки в той же день, тому робототехнічне рішення стає дуже привабливим», — каже Ананд Гопалан, генеральний директор Velodyne, компанії, яка виробляє радіолокаційне навігаційне обладнання для автономних транспортних засобів.

У сфері ж регіонального розподілу привабливість використання автономної доставки для «молочних пробігів» на часто повторюваних маршрутах полягає у тому, що вони рідко потребують прийняття рішень водіями, тому рентабельність таких інвестицій буде легко порахувати.

Джерело: IFT

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продукти харчування без цукру: повний список продуктів

Цукор – це чистий вуглевод, який підвищує настрій та дає підйом енергії. У своєму чистому вигляді він не зустрічається...

Моцарелла, мюнстер та крабл — за допомогою мікробів створили сир для веганів

Очолила спільноту шеф-кухар Марго Річчо, котра мотивувалась власною алергією на молочні продукти. Її підтримують залізний шеф-кухар Нейт Епплман та...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії...

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою...

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її...

Безалкогольне ігристе вино з канабісом знімає стрес і покращує настрій

Хоча напій не містить тетрагідроканабінолу (головного психоактивного компонента канабісу),...

ЄС виділив понад мільйон євро на здешевлення виробництва клітинного м’яса (оновлено)

Фінансування буде зосереджено на максимальному зниженні витрат виробництва протягом...

Вибір редактора
В продовження теми