Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Сінгапурський виробник харчових продуктів OsomeFood створив перше у світі ціле веганське яйце, зварене вкруту.

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має у своєму складі незамінні амінокислоти, подібно до тваринних білків та не містить холестерину.

Спираючись на основну ідею наукової роботи «Мікропротеїни як безпечні замінники м’яса», що мікропротеїн є найбезпечнішим і найбільш стійким замінником білків, стартап взяв цей інгредієнт за основу.

Калорійність рослинного продукту значно менша за його природній аналог

До того ж, як зазначається на сайті компанії, OsomeFood «керуються суворою політикою нульової толерантності щодо процесів та інгредієнтів. Застосовувані компоненти не містять ГМО, молочних продуктів, глютену,  пестицидів, штучних добавок, барвників, ароматизаторів, консервантів та холестерину».

Яйці на рослинній основі набувають неабиякої популярності у сучасному світі.

Згідно останніх даних Асоціації рослинних продуктів харчування та Інституту хорошої їжі, у 2020 році продажі веганських яєць зросли на 168%, що майже у 10 разів перевищує показники яєць птиці.

Більшість рослинних замінників яєць представлені у порошкоподібній або рідкій формі, тому остання розробка OsomeFood є проривом у естетиці альтернативних яєць.

В доповнення до останньої інноваційної розробки, компанія також виготовляє інші цікаві продукти на рослинній основі, включаючи рибні котлети та фрикадельки і локшину, які можна придбати на офіційному сайті.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини,...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який виготовляється з пшеничної клейковини Дані показують, що вуглецевий слід продукції LoveSeitan...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого шеф-кухаря Девіда Чанга, Impossible Pork з’явиться після 4 жовтня в...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис. доларів. Пошук потенційних інвесторів триватиме до 25 жовтня.Проєкт Mystic's Mallows...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

McDonald’s реконструював найбільший ресторан в Україні. Тепер він з ліфтом.

Зазначається, що загальна площа оновленого ресторану сягає 944 кв...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший...

Вчені запрограмували їжу танцювати на тарілці за допомогою струму

Нове дослідження має на меті надати ігровий та інтерактивний...

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс...

Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній...

Вибір редактора
В продовження теми