Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Сінгапурський виробник харчових продуктів OsomeFood створив перше у світі ціле веганське яйце, зварене вкруту.

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має у своєму складі незамінні амінокислоти, подібно до тваринних білків та не містить холестерину.

Спираючись на основну ідею наукової роботи «Мікропротеїни як безпечні замінники м’яса», що мікропротеїн є найбезпечнішим і найбільш стійким замінником білків, стартап взяв цей інгредієнт за основу.

Калорійність рослинного продукту значно менша за його природній аналог

До того ж, як зазначається на сайті компанії, OsomeFood «керуються суворою політикою нульової толерантності щодо процесів та інгредієнтів. Застосовувані компоненти не містять ГМО, молочних продуктів, глютену,  пестицидів, штучних добавок, барвників, ароматизаторів, консервантів та холестерину».

Яйці на рослинній основі набувають неабиякої популярності у сучасному світі.

Згідно останніх даних Асоціації рослинних продуктів харчування та Інституту хорошої їжі, у 2020 році продажі веганських яєць зросли на 168%, що майже у 10 разів перевищує показники яєць птиці.

Більшість рослинних замінників яєць представлені у порошкоподібній або рідкій формі, тому остання розробка OsomeFood є проривом у естетиці альтернативних яєць.

В доповнення до останньої інноваційної розробки, компанія також виготовляє інші цікаві продукти на рослинній основі, включаючи рибні котлети та фрикадельки і локшину, які можна придбати на офіційному сайті.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Foodtech is the staff of life. How to make bread not only cheap but healthy — со-owner of HD-group Borys Shestopalov

Our company, HD Group, is an expert in the baked goods industry. Seven of our facilities produce around 180,000...

Покоління Pepsi. Легендарний бренд перейшов на «функціональні» напої для підлітків

Напої Frutly випускаються у трьох смаках: полуниця з ківі, фруктовий пунш і яблучно-виноградний та наразі доступні в продуктових магазинах...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

На Тижні моди в Парижі покажуть унікальну куртку, яка працює від пива

У тропічну спеку куртка буде охолоджувати її власника, що...

Морепродукти із гороху та водоростей підкорюють найбільший ринок Європи

Hooked Foods виклала веганську рибу на полицях відразу 400...

Вибір редактора
В продовження теми