Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю та Африки. Раніше такі білки практично не застосовувались через особливості їхньої структури.
Якісний стійкий інноваційний білок виготовляють шляхом високоточної ферментації за допомогою дріжджів. Далі отриману суміш фільтрують і на виході мають чисту рідину або сухий порошок, який готовий до застосування у харчовій промисловості.
Чайна ложка продукту Amai Proteins еквівалентна 45 кг цукру
Слід відмітити, що при виготовленні продуктів харчування кілограм «солодкого протеїну» може замінити від 3 до 10 тонн цукру.
Новий продукт високо оцінюють свитові лідери PepsiCo, OceanSpray та Danone.
Компанія нещодавно уклала договір з OceanSpray на виготовлення соку журавлини із зниженим вмістом цукру.
Харчовий технолог Amai Proteins Інбар Цукер відмітив, що новітні білки, застосовувані в невеликих кількостях, можуть замінити 30-80% цукру в готових продуктах без зміни смаку останніх.
Поки що продукт виготовляється в рамках досліджень, втім стартап планує масштабувати виробництво, тим самим зробивши свій білок дешевшим за цукор.
Вихід на ринок Європи та США продуктів з «солодкого протеїну» запланований на 2022 рік.
У довгострокових планах стартапу — розробка несолодких білків та виробництво альтернативного м’яса.
Джерела: Rusbase, Amai Proteins