Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Американська компанія SuperBrewed Food перша у світі створила веганський білковий порошок шляхом ферментації мікроба, взятого зі слизової оболонки кишечника травоїдної тварини.

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.

Втім, американська компанія SuperBrewed Food здійснила прорив у ферментаційному та альтернативному білковому просторі.

«Ми розпочали з розгляду системи травлення потужних наземних ссавців, таких як горили, які харчуються виключно рослинами, але мають бактерії травної системи, які перетворюють рослинну біомасу на білки», — сказав Брайян Трейсі, генеральний директор компанії.

SuperBrewed Food «витягли» унікальний мікроб із слизової оболонки кишечника травоїдної тварини, який у природному середовищі приймає участь у травленні та розмножили його за допомогою цукрів.

Компанія використовує анаеробне бродіння — такий же процес, як у пивоварнях

Далі бактеріальний білок промивають, відокремлюють та сушать, створюючи білковий порошок, готовий до застосування.

Готова біомаса має молочний смак, надзвичайно високий рівень білка — до 85% та значущий рівень вітаміну В12. До того ж він є гіпоалергенним та не містить ГМО. Здатний до піноутворення та емульгування.

Одна чайна ложка білкового порошку містить 25% рекомендованої щоденної порції вітаміна В12

На сьогодні компанія залучила $45 млн капіталу від приватних інвесторів та збирається відкрити свій перший раунд фінансування для зовнішніх інвесторів, який планує використати для комерціалізації своїх продуктів, за попередніми даними — веганських сирів, на початку 2022 року.

Джерело: The Spoon, SuperBrewed Food

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди з пошуковими роботами замість начинки. Це жарт. Майже. Холдинг Alphabet,...

Роботи краще розуміють смаки людей: Sony обіцяє інтелектуальну машину на кожну кухню

Інвестиційна команда Sony вважає, що технологія AFS може допомогти їм досягти своєї мети — створити роботів-кухарів, які точно знають,...

Топова стрімерка та коришній керівник Kellogg створили унікальне печиво для геймерів

Дарсі Макен понад 10 років працювала в Kellogg, де обіймала керівні посади. Вона займала позиції президента відділу продажів у...

Іспанський стартап створив сирого тунця для суші з томатів та водоростей

Флагманський продукт Tunato виготовляється з томатів, оливкової олії, соєвого соусу та екстракту водоростей і призначений для відтворення сирих шматків...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

На створення нових робочих місць можна отримати 800 тис. грн від Швейцарії

Фінансування передбачає до 800 тис. грн для релокованих та...

ТОП-5 трендів харчування в найближчому майбутньому

Тренди ми задаємо самі, і робимо це вже зараз....

Вибір редактора
В продовження теми