Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Американська компанія SuperBrewed Food перша у світі створила веганський білковий порошок шляхом ферментації мікроба, взятого зі слизової оболонки кишечника травоїдної тварини.

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується для модифікації смаку та текстури рослинних інгредієнтів.

Втім, американська компанія SuperBrewed Food здійснила прорив у ферментаційному та альтернативному білковому просторі.

«Ми розпочали з розгляду системи травлення потужних наземних ссавців, таких як горили, які харчуються виключно рослинами, але мають бактерії травної системи, які перетворюють рослинну біомасу на білки», — сказав Брайян Трейсі, генеральний директор компанії.

SuperBrewed Food «витягли» унікальний мікроб із слизової оболонки кишечника травоїдної тварини, який у природному середовищі приймає участь у травленні та розмножили його за допомогою цукрів.

Компанія використовує анаеробне бродіння — такий же процес, як у пивоварнях

Далі бактеріальний білок промивають, відокремлюють та сушать, створюючи білковий порошок, готовий до застосування.

Готова біомаса має молочний смак, надзвичайно високий рівень білка — до 85% та значущий рівень вітаміну В12. До того ж він є гіпоалергенним та не містить ГМО. Здатний до піноутворення та емульгування.

Одна чайна ложка білкового порошку містить 25% рекомендованої щоденної порції вітаміна В12

На сьогодні компанія залучила $45 млн капіталу від приватних інвесторів та збирається відкрити свій перший раунд фінансування для зовнішніх інвесторів, який планує використати для комерціалізації своїх продуктів, за попередніми даними — веганських сирів, на початку 2022 року.

Джерело: The Spoon, SuperBrewed Food

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинний пармезан та копчена гауда дістались Еміратів. Веганські сири там — рідкість

Компанія розпочала міжнародну експансію минулого року, стартувавши продажі в США, Іспанії, Франції, Італії, Мальті та Нідерландах.ОАЕ в компанії розглядають...

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у...

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з водою, отримуючи структуру, подібну до горіхового молока.Альтернативне молоко за харчовою...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший у світі гамбургер з клітинного м'яса в 2013 році (процес...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Кухонний «комбайн»: смарт-сад вирощує обід прямо на кухонному столі

Установка створена на кшталт домашньої кавомашини, де замість капсул...

Стартап створив інноваційну упаковку із малини, паприки та кави

Запатентована технологія розроблена в лабораторіях Гарвардського університету та Массачусетського...

Це енергійний танець! Продажі PepsiCo «витягнули» енергетики та закуски

Компанія завдячує своїм результатам інноваціям у сфері закусок та...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Вибір редактора
В продовження теми