23 нові компанії почали культивувати м’ясо. Інвестиції б’ють рекорди

У світі під кінець 2020 року було запущено по меншій мірі 23 нові компанії, які займаються культивуванням м’яса, що склало рекордний максимум для цього ринку.

Всього вирощуванням м’ясних культур займається 76 компаній на 43% більше, ніж в 2019 р.

В сегменті рослинних замінників білку лише в США за останній рік з’явилося 112 нових брендів замінників м’яса, яєць та молока.

Також запущено 13 компаній, які виготовляють альтернативні продукти за технологією ферментування.

Як свідчать дані Інституту хорошої їжі (Good Foof Institute), зараз ідеальний час для інвестування в сегмент альтернативного білку.  Він має значний потенціал та високі темпи щорічного приросту.

Справжнім розсадником досліджень та комерціалізації клітинного м’яса дослідники інституту називають Ізраїль. За останній рік він запустив мінімум 5 підприємств, що займаються культивуванням білку.

Також 2020 рік був першим роком, коли споживачі змогли придбати справжні молочні продукти без тварин, виготовлені за технологією точного бродіння. Таким є, наприклад, морозиво Perfect Day.

В цілому, ферментаційні компанії, спрямовані на виробництво білку, у 2020 р. отримали $590 млн інвестицій, що удвічі перевищує обсяг попереднього року.

Ще однією тенденцією є створення цільнокускового м’яса. Для рослинних замінників стартапи навчилися використовувати 3Д-друк та інші подібні підходи.

“Індустрія альтернативних білків у 2020 р. залучила рекордних $3,1 млрд інвестицій більше, ніж за будь-який рік раніше. Це багатообіцяючий сигнал для подальшого розвитку категорій, що лише зароджуються”, — додали в Good Foof Institute.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для масштабного виробництва протеїнів на основі мікроводоростей, які використовуватимуться для створення...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосує штучний інтелект для здешевлення лабораторних стейків

Aleph Farms – перша і єдина компанія, яка отримала регуляторний дозвіл на комерційне виробництво культивованої яловичини. Промислові обсяги інноваційної продукції...

Дві третини м’яса та молока до 2050 року замінять альтернативні продукти — дослідження

Згідно з дослідженням британської екологічної благодійної організації та аналітичного центру Green Alliance, альтернативна білкова промисловість може стати ключем до...

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на підтримку свого рослинницького сектора та заохочення фермерів вирощувати багаті протеїном...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Пошукова видача: Google і Burger King починають спільний проект

Творці всесвітньовідомого пошукового сервісу планують продавати снеки і бутерброди...

Фінський стартап зібрав мільйони на виробництво першого яєчного білка з грибів

У раунді взяли участь венчурні фонди, включаючи Maki VC...

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде...

Pizza Hut запустила перший робот-ресторан, який пече півсотні страв за годину

«Ресторан у коробці» базується на технології Hyper-Robotics, ізраїльського стартапу...

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння...

Вибір редактора
В продовження теми