Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Британська Ivy Farm, що була виокремлена з Оксфордського університету, до 2023 року планує вивести на ринок ковбаски із культивованого м’яса.

Засновники компанії доктор Русс Такер та професор Кеті Є вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі інженерних наук. Саме Оксфорд став джерелом технології Ivy Farm, а також надав фінансування через посівний фонд University Challenge.

Як і більшість виробників клітинного м’яса, Ivy Farm використовує невелику кількість попередньо відібраних тваринних клітин. Їх поміщають у біореактор, де клітини вирощуються і розмножуються в м’ясо. 

Однак Ivy Farm заявляє, що її технологія «змінює правила гри» завдяки «унікальній системі вирощування клітин». Інноваційність підходу передбачає створення спеціальної поверхні, яка забезпечує безперервний збір «урожаю» і не вимагає технологічної зупинки виробничої системи. 

Крім того, вирощене м’ясо має меншу собівартість порівняно з іншими технологіями. 

Мета Ivy Farm продавати своє культивоване м’ясо в магазинах і ресторанах до 2023 року безумовно дуже амбітна. 

Поки що єдиною країною, яка схвалила продаж культивованого м’яса, лишається Сінгапур

Ivy Farm уже починає свій збір інвестицій, маючи на меті залучити понад $22 млн для проведення підготовчих науково-дослідницьких робіт, що передують виходу на ринок нового продукту. Цього можна досягти менш ніж за два роки.

Джерела: Русс Такер, Ivy Farm, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному сегменті громадського харчування: культивована курка культивоване м'ясо– в Bar Crenn...

Українські виробники їжі можуть отримати до 3,3 млн грн на просування за кордоном

Українські компанії можуть отримати близько 30 грантів на суму від $35 000 до $90 000. Грантова програма відкрита для того,...

Шоколадний гігант випустив перший у світі какао-сік, над яким працював 15 років

Какао-сік Elix, виготовлений із 100% чистого какао-фрукта, має пікантний фруктовий смак.Завдяки природному вмісту флаванолів, «еліксир какао» сприяє покращенню кровотоку...

Вісім кавових гігантів збільшили закупівлі екологічної кави на 55%

В переліку тих, хто шукає альтернативу – JDE Peet’s, Melitta Group, Keurig Dr. Pepper, Nestlé, Strauss Coffee, SUPRACAFÉ, Tesco...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Стартап розробив ковбасу з плодів хлібного дерева – робити бутерброди більше не потрібно

Джекфрут служить основним інгредієнтом у широкому асортименті рослинних альтернатив...

Антилопи з біореакторів врятують від голоду населення Африки

«Південна Африка страждає від недоїдання. Діти відстають у рості...

Вибір редактора
В продовження теми