Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Британська Ivy Farm, що була виокремлена з Оксфордського університету, до 2023 року планує вивести на ринок ковбаски із культивованого м’яса.

Засновники компанії доктор Русс Такер та професор Кеті Є вихідці з Оксфордського університету. Вони зустрілися на кафедрі інженерних наук. Саме Оксфорд став джерелом технології Ivy Farm, а також надав фінансування через посівний фонд University Challenge.

Як і більшість виробників клітинного м’яса, Ivy Farm використовує невелику кількість попередньо відібраних тваринних клітин. Їх поміщають у біореактор, де клітини вирощуються і розмножуються в м’ясо. 

Однак Ivy Farm заявляє, що її технологія «змінює правила гри» завдяки «унікальній системі вирощування клітин». Інноваційність підходу передбачає створення спеціальної поверхні, яка забезпечує безперервний збір «урожаю» і не вимагає технологічної зупинки виробничої системи. 

Крім того, вирощене м’ясо має меншу собівартість порівняно з іншими технологіями. 

Мета Ivy Farm продавати своє культивоване м’ясо в магазинах і ресторанах до 2023 року безумовно дуже амбітна. 

Поки що єдиною країною, яка схвалила продаж культивованого м’яса, лишається Сінгапур

Ivy Farm уже починає свій збір інвестицій, маючи на меті залучити понад $22 млн для проведення підготовчих науково-дослідницьких робіт, що передують виходу на ринок нового продукту. Цього можна досягти менш ніж за два роки.

Джерела: Русс Такер, Ivy Farm, The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та аміак, які є показниками «псування». Сучасні стандарти ідентифікації свіжості риби...

Пломбір із козячого молока та сири в кропиві — на Прикарпатті створюють незвичайні продукти

Морозиво з козячого молока — експеримент “Ми зупинилися тільки на пломбірі з козячого молока. Морозиво відрізняється за смаком. Воно більш...

Продано перший мільйон порцій «мікробного» морозива. Наступний — сир

Brave Robot був запущений минулого року як перший бренд The Urgent Company, і з тих пір компанія додала до...

Попереджає рак та діабет: ринковий гігант заробить більше мільярда на інноваційній рослинній їжі

Одна з найбільших у світі харчових компаній опирається на науку про кишечник У компанії акцентують, що харчові волокна та ферментована...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Кава з насіння фініків — виробник альтернативної кави випустив свій новий продукт

Американський виробник альтернативної кави Atomo у першому кварталі 2022...

Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з...

М’ясний гігант побудує завод з переробки комах на білки та жири

Tyson Foods купує міноритарну частку в компанії. Фінансові деталі...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як...

Вибір редактора
В продовження теми