Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Пивоварня Carlsberg запустила технологію переробки води на заводі у місті Фредерісія, Данія. Завдяки впровадженим змінам завод перероблятиме 90% технічної води.

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі з поточних 2,9 гл до 1,4 гл на літр готової продукції. Крім того, завод зменшить споживання енергії пивоварні на 10% за рахунок власного виробництва біогазу та рециркуляції гарячої води.

Foto: Lasse Lagoni

Серед завдань ООН, яким слідує Carlsberg Group, – скоротити втрати води, яку можна утилізувати, та збільшити обсяги її переробки й очищення. Тому глобальна мета всіх пивоварень Групи – усунути втрати води до 2030 року. Для цього є програма сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього». Вона втілюється на заводах Carlsberg в усьому світі. В Україні компанії вже вдалося скоротити втрати води і випередити ціль 2022 року вже у 2020-му.

Foto: Lasse Lagoni

«Заводи Carlsberg в Україні – одні з найефективніших з використання води в Групі. За результатами 2020 року Carlsberg Ukraine у середньому використовує 2,42 гл/гл води для виготовлення пива. Це випереджає нашу глобальну ціль – використовувати 2,5 гл/гл до 2022 року. Такий результат став можливим завдяки розробці і впровадженню на кожному виробничому майданчику проєктів, спрямованих на скорочення споживання води, у тому числі за рахунок її повторного використання для технічних потреб», – прокоментував Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Україні варять шоколад із чорним часником – трохи кислий і нагадує чорнослив

“Смак, який не схожий ні на що, сподобається навіть тим, хто байдужий до чорного часнику та трюфелю”, – розповідають...

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система пиття створена таким чином, що надає воді смаку без використання...

Китайці створили колірний індикатор «свіжості» морепродуктів, надихнувшись хамелеоном

Ключовою частиною виробництва морепродуктів є здатність виявляти диметиламін та аміак, які є показниками «псування». Сучасні стандарти ідентифікації свіжості риби...

Компанія Nestlé запускає виробництво рослинного м’яса в Китаї

Харчовий гігант Nestlé намагається не відстати від трендів в харчовій промисловості. У грудні минулого року компанія офіційно запустила виробництво...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Швейцарські вчені «одягли» банани у нановолокно, щоб подовжити термін зберігання

Целюлозне волокно EMPA, на розробку якого витратили рік, не...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в...

Вибір редактора
В продовження теми