Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі з поточних 2,9 гл до 1,4 гл на літр готової продукції. Крім того, завод зменшить споживання енергії пивоварні на 10% за рахунок власного виробництва біогазу та рециркуляції гарячої води.
Серед завдань ООН, яким слідує Carlsberg Group, – скоротити втрати води, яку можна утилізувати, та збільшити обсяги її переробки й очищення. Тому глобальна мета всіх пивоварень Групи – усунути втрати води до 2030 року. Для цього є програма сталого розвитку «ЦІЛЬ 4 НУЛІ: Разом заради майбутнього». Вона втілюється на заводах Carlsberg в усьому світі. В Україні компанії вже вдалося скоротити втрати води і випередити ціль 2022 року вже у 2020-му.
«Заводи Carlsberg в Україні – одні з найефективніших з використання води в Групі. За результатами 2020 року Carlsberg Ukraine у середньому використовує 2,42 гл/гл води для виготовлення пива. Це випереджає нашу глобальну ціль – використовувати 2,5 гл/гл до 2022 року. Такий результат став можливим завдяки розробці і впровадженню на кожному виробничому майданчику проєктів, спрямованих на скорочення споживання води, у тому числі за рахунок її повторного використання для технічних потреб», – прокоментував Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine.