Британський гумор: впровадять маркування калорій та заборонять рекламу шкідливої їжі

Новий законопроєкт про охорону здоров’я Великобританії вводить обов’язкове маркування калорійності продуктів та готових страв, а також інтернет-заборону на шкідливу їжу.

Оскільки близько 28% дорослих і 21% дітей у віці 10-11 років Великобританії страждають ожирінням, уряд країни розробив ряд рекомендацій та заборон, які будуть спрямовані на подолання кризи ожиріння та поліпшення психічного здоров’я громадян.

Основними і найбільш спірними пунктами нового законопроєкту стали обов’язкове маркування меню та заборона на нездорову їжу в інтернеті

Обов’язкове маркування зі слів генерального директора UKHospitality Кейт Ніколлс може коштувати «до 40 тис. фунтів стерлінгів для деяких підприємств» ($56 тис.)

Передбачається, що усі британські ресторани, паби та кафе, в тому числі, які працюють на винос із чисельністю співробітників понад 250 чоловік повинні вказувати кількість калорій, що містить кожен прийом їжі, не враховуючи напоїв.

Таке маркування може мати негативний вплив на психічне здоров’я людей, які страждають розладами харчової поведінки, що може поставити під загрозу урядову стратегію боротьби з ожирінням.

В той же час, суспільство активно підтримало благодійну акцію проти цукру та солі, яка може заохотити постачальників продуктів харчування пропонувати більш здорові альтернативи.

Неоднозначно виробники сприйняли питання обмеження на телебаченні та повну заборону інтернет-реклами продуктів із високим вмістом жиру, солі та цукру.

Аналітики підрахували, що така заборона вплине на 50% маркетингових витрат виробників шкідливих продуктів, втім, це може посприяти популяризації новаторів та стартапів здорового харчування.

Джерело: New Food Magazine

Фото: https://lifestyle.segodnya.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У лабораторії виростили найрідкіснішу ікру по $1000 за кг

Ікра — це «одинарні клітини», тому нема потреби «упаковувати» їх разом у кінцевий продукт, як, наприклад, рибу чи м’ясо....

Український виробник Collar зайшов у одну з найбільших мереж зоомагазинів США

На початку 2025 року найбільша мережа зоомагазинів у США PetSmart додала до свого асортименту українські акваріумні лампи PicoSoft, повідомляє...

В Україні мелють конопляне та макове борошно, яке знижує ризик серцевих захворювань

Макове борошно виготовляють з очищеного і знежиреного маку. Так продукт зберігає корисні речовини та добре засвоюється організмом. Борошно – найвищого...

Безалкогольне червоне вино з відтінком дуба стало напоєм року

«Це найкраще червоне безалкогольне вино, яке куштували судді. Вино насиченого сливового кольору, має джемовий і трохи гострий з нотами...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на...

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить...

За птахою удачі. В єрусалимській лабораторії виростять курячу грудку за 6 євро

Future Meat Technologies, що базується в Єрусалимі, заявляє, що...

Водій вантажівки створив зефір у аерозольному балончику

Зефір в аерозолі можна розпилювати на морозиво, печиво, коктейлі...

Вибір редактора
В продовження теми