Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Технологічна компанія PB Leiner нещодавно представила інноваційний текстуруючий і стабілізуючий розчин Textura Tempo для сумішей і заморожених харчових продуктів, кондитерських та хлібобулочних виробів.

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися для кремів, начинок, замороженої випічки та решти термочутливих продуктів.

Інгредієнт можна легко змішати з іншими дрібними порошками, тому його рекомендують додавати і до кондитерських сумішей.

«Ставлення споживачів до желатину було дуже позитивним, тоді як до деяких гідроколоїдів (полісахариди і протеїни, які загущують і гелюють водні розчини Прим. Ред.) – навпаки. Наприклад, карагенан за останні пару років отримав погану репутацію», – говорить Сінді Декейзер, менеджер з глобальної бізнес-аналітики в PB Leiner.

З урахуванням сучасних тенденцій фахівці з харчових продуктів починають досліджувати більш стійкі шляхи виробництва желатину.

«Деякі компанії використовують для цього біореактори», – уточнює Сейсун

Хоча екстракти морських водоростей, такі як агар, альгінати і карагенан, протягом деякого часу розглядалися як достатня альтернатива для ринку.

«Насправді, технологія культивування клітин на кілька років відірвана від комерційних продуктів, але желатин нетваринного походження з такими ж функціональними можливостями і властивостями був би благом для галузі», – додає Сейсун.

Продукт із клітинного желатину Jellatech

Минулого місяця одна з таких компаній – Jellatech – зібрала $2 млн в рамках попереднього раунду фінансування для клітинного желатину. Його використовуватимуть в мармеладних цукерках, тортах і морозиві.

Джерела: Food Ingredients 1st, PB Leiner

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

Масло для веганів: на Кіпрі побудують завод з виробництва горохового жиру

Ключовим продуктом компанії є Fatrix — інноваційний жир на основі рослинних білків, створений за безвідходною технологією.Інвестиції, отримані від MoreVC,...

В Індії створили морозиво та льодяники, що світяться як медузи, коли їх облизують

Реакція ґрунтується на ферменті люциферази, який при лизанні язиком створює ефект світіння за звичайних умов, без застосування ультрафіолету.За словами...

Створили «альтернативу» конопель із апельсинових кірок — для усунення стресу та спокою

Така добавка не містить тетрагідроканабінолу, психотропного компоненту та інших домішок чи побічних продуктів, які можуть з’являтися при виготовленні КБР...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті...

Інноваційна упаковка сигналізує, чи є в їжі всередині інфекція

Нова технологія дозволить виробникам, роздрібним торговцям і споживачам у...

Голландський стартап отримав $35 млн на пельмені з лабораторної свинини

Загальна сума фінансування компанії сягнула $95 млн Оголошення з’явилося через...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault...

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами...

Вибір редактора
В продовження теми