Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Зневоднена мелена салікорнія може використовувати як здоровий замінник солі. До такого висновку прийшли в компанії Green Salt, яка створила альтернативний продукт.

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.

Салікорнія використовується у різних культурах — рослину готують на пару в Європі, а в Кореї сушать для народної медицини.

Салікорнія природно має солоний смак

Зелений порошок, отриманий з рослини, містить на 50% менше натрію, ніж сіль, має 11% білка, 20% клітковини, а також вітаміни та мінерали, такі як цинк, калій та вітамін В3.

Аналіз на вміст мінеральних речовин та поживних речовин проводили лабораторії Каліфорнії, Мексики, Німеччини та Кореї, говорить Кріс Лін, співзасновник компанії Green Salt.

За його словами, «зелена сіль» має збалансований харчовий профіль. Вона не тільки солона, а також надає їжі смак умами.

Також продукт Green Salt має доведені дослідженнями антигіпертензивні властивості, тобто не розвиває підвищення кров’яного тиску, як звичайна сіль.

Вчені прийшли до висновку, що цей ефект компенсують інші мінерали салікорнії (магній, кальцій та калій), говорить засновник компанії.

«Всього лише зниження споживання натрію на 10 відсотків може запобігти 500 000 інсультів», — каже Кріс Лін.

Таким чином, «зелена сіль» може виявитись необхідною приправою майбутнього — як для смакових рецепторів, так і для здоров’я.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Divo Maslo давить у Запоріжжі унікальну олію за старовинною технологією

Засновники – Максим та Олена Линник – створювали преси власноручно.  Говорять, що на це знадобилося чимало інвестицій та ще...

Лабораторний гібрид: Мішленовський ресторан в Іспанії буде продавати надруковане на 3D-принтері м’ясо

Технологію, яка дозволяє фактично «друкувати» рослинні аналоги м'яса розробили в іспанському стартапі Novameat. Технологія не нова, але іспанці запропонували...

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку...

«Сміливці, які працюють на перемогу»: переможці конкурсу «Роби своє з Kurator» презентували власні ініціативи

Десять переможців конкурсу «Роби своє з Kurator» із Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей отримали свої нагороди та розповіли...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

ТОП-33 цікавих фактів про харчові продукти

Фісташки – це фрукти Саме так, фрукти, а не горіхи....

В Україні відкривають 50 цифрових кав’ярень з напоями як від бариста

Всього по Україні «Бінокль Кава» має 72 кавʼярні, ще...

Вибір редактора
В продовження теми