Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.
Салікорнія використовується у різних культурах — рослину готують на пару в Європі, а в Кореї сушать для народної медицини.
Салікорнія природно має солоний смак
Зелений порошок, отриманий з рослини, містить на 50% менше натрію, ніж сіль, має 11% білка, 20% клітковини, а також вітаміни та мінерали, такі як цинк, калій та вітамін В3.
Аналіз на вміст мінеральних речовин та поживних речовин проводили лабораторії Каліфорнії, Мексики, Німеччини та Кореї, говорить Кріс Лін, співзасновник компанії Green Salt.
За його словами, «зелена сіль» має збалансований харчовий профіль. Вона не тільки солона, а також надає їжі смак умами.
Також продукт Green Salt має доведені дослідженнями антигіпертензивні властивості, тобто не розвиває підвищення кров’яного тиску, як звичайна сіль.
Вчені прийшли до висновку, що цей ефект компенсують інші мінерали салікорнії (магній, кальцій та калій), говорить засновник компанії.
«Всього лише зниження споживання натрію на 10 відсотків може запобігти 500 000 інсультів», — каже Кріс Лін.
Таким чином, «зелена сіль» може виявитись необхідною приправою майбутнього — як для смакових рецепторів, так і для здоров’я.