Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Зневоднена мелена салікорнія може використовувати як здоровий замінник солі. До такого висновку прийшли в компанії Green Salt, яка створила альтернативний продукт.

spot_img

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.

Салікорнія використовується у різних культурах — рослину готують на пару в Європі, а в Кореї сушать для народної медицини.

Салікорнія природно має солоний смак

Зелений порошок, отриманий з рослини, містить на 50% менше натрію, ніж сіль, має 11% білка, 20% клітковини, а також вітаміни та мінерали, такі як цинк, калій та вітамін В3.

Аналіз на вміст мінеральних речовин та поживних речовин проводили лабораторії Каліфорнії, Мексики, Німеччини та Кореї, говорить Кріс Лін, співзасновник компанії Green Salt.

За його словами, «зелена сіль» має збалансований харчовий профіль. Вона не тільки солона, а також надає їжі смак умами.

Також продукт Green Salt має доведені дослідженнями антигіпертензивні властивості, тобто не розвиває підвищення кров’яного тиску, як звичайна сіль.

Вчені прийшли до висновку, що цей ефект компенсують інші мінерали салікорнії (магній, кальцій та калій), говорить засновник компанії.

«Всього лише зниження споживання натрію на 10 відсотків може запобігти 500 000 інсультів», — каже Кріс Лін.

Таким чином, «зелена сіль» може виявитись необхідною приправою майбутнього — як для смакових рецепторів, так і для здоров’я.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США, і має на меті допомогти снапчатерам якнайшвидше відкривати та розуміти...

Українці створили італійський делікатес із рідкісної угорської пухової свині

В оригіналі, ндуя – ферментована в природній оболонці намазанка із сала, м’яса та перцю.У ндую додають від 30 до...

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.Завдяки угоді японська JACA матиме розширений...

Ринок foodtech у 2020 році: 331 угоди на $8,6 млрд

6 місце: розробник біотехнологій Manus Bio — $ 340 млнManus Bio  — американський розробник передової технології ферментації, призначеної для...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital....

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі...

Вибір редактора
В продовження теми