Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Зневоднена мелена салікорнія може використовувати як здоровий замінник солі. До такого висновку прийшли в компанії Green Salt, яка створила альтернативний продукт.

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її культивують та збирають ціле тисячоліття.

Салікорнія використовується у різних культурах — рослину готують на пару в Європі, а в Кореї сушать для народної медицини.

Салікорнія природно має солоний смак

Зелений порошок, отриманий з рослини, містить на 50% менше натрію, ніж сіль, має 11% білка, 20% клітковини, а також вітаміни та мінерали, такі як цинк, калій та вітамін В3.

Аналіз на вміст мінеральних речовин та поживних речовин проводили лабораторії Каліфорнії, Мексики, Німеччини та Кореї, говорить Кріс Лін, співзасновник компанії Green Salt.

За його словами, «зелена сіль» має збалансований харчовий профіль. Вона не тільки солона, а також надає їжі смак умами.

Також продукт Green Salt має доведені дослідженнями антигіпертензивні властивості, тобто не розвиває підвищення кров’яного тиску, як звичайна сіль.

Вчені прийшли до висновку, що цей ефект компенсують інші мінерали салікорнії (магній, кальцій та калій), говорить засновник компанії.

«Всього лише зниження споживання натрію на 10 відсотків може запобігти 500 000 інсультів», — каже Кріс Лін.

Таким чином, «зелена сіль» може виявитись необхідною приправою майбутнього — як для смакових рецепторів, так і для здоров’я.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку,...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.   Cocuus друкує...

Більше комбучі та квашеної капусти: продажі їжі для зміцнення імунітету зросли на 50%

Щоб зробити такий висновок, дослідники проєкту Packaged Facts проаналізували сегмент продуктів, що містять пребіотики, пробіотики, багато клітковини та «суперпродукти»...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

На крафтове виробництво сиру та меду можна отримати 100 тис. грн

Заявку на грант можуть подати підприємці з-поміж ВПО, які...

Українці відтворюють рецепти зі стародавнім суперфудом

Зокрема, житомирський майстер народної творчості Олег Земнухов під час...

Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як...

Nestlé інвестувала $0,2 млрд у нові лінії виробництва «безвідходної» кави

Згідно із заявою Nestlé, на місці вже розпочаті роботи...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute...

Вибір редактора
В продовження теми