Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Веганська молочна компанія Oatly, яку підтримують такі гучні інвестори як Опра Уінфрі, Джей Зі, Наталі Портман та керівник Starbucks Corp Говард Шульц, прагне досягти оцінки свого бізнесу в $10 млрд, розпочинаючи публічне розміщення в США.

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.

Згідно з заявою шведського бренду, Oatly Group AB (материнська компанія Oatly) уже розпочала первинне розміщення 84,4 млн американських депозитарних акцій (ADS), кожна з яких представляє одну звичайну акцію.

Початкова ціна публічного розміщення в даний час оцінюється в межах від $15 до $17 за акцію

Oatly займається рослинними напоями, і орієнтована виключно на розвиток досвіду в галузі переробки вівса. У цій сфері компанія має безліч технологічних досягнень, які дозволили розширити асортимент продукції, включаючи альтернативи молоку, морозиву, йогурту, кулінарним вершкам та спредам.

Нагадаємо, у березні Oatly оприлюднила плани щодо будівництва одного з найбільших у світі заводів з виробництва альтернативного молока.

Очікується, що завод вироблятиме 300 млн л вівсяного молока на рік, з подальшим доведенням цього обсягу до 450 млн л.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал на порцію.Тейлор запустив продукт разом з Сарою Бонем, вченою у...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів, розповідає джелатер'є та співзасновник підприємства Захарій Назар. А унікальні кулбокси...

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові...

Вибір редактора
В продовження теми