Зняв вершки. Найбільший у світі виробник вівсяного молока розпочав IPO

Веганська молочна компанія Oatly, яку підтримують такі гучні інвестори як Опра Уінфрі, Джей Зі, Наталі Портман та керівник Starbucks Corp Говард Шульц, прагне досягти оцінки свого бізнесу в $10 млрд, розпочинаючи публічне розміщення в США.

Цей крок відбувається на тлі зростаючої популярності «молока без молока», оскільки споживачі віддають все більшу перевагу рослинним продуктам.

Згідно з заявою шведського бренду, Oatly Group AB (материнська компанія Oatly) уже розпочала первинне розміщення 84,4 млн американських депозитарних акцій (ADS), кожна з яких представляє одну звичайну акцію.

Початкова ціна публічного розміщення в даний час оцінюється в межах від $15 до $17 за акцію

Oatly займається рослинними напоями, і орієнтована виключно на розвиток досвіду в галузі переробки вівса. У цій сфері компанія має безліч технологічних досягнень, які дозволили розширити асортимент продукції, включаючи альтернативи молоку, морозиву, йогурту, кулінарним вершкам та спредам.

Нагадаємо, у березні Oatly оприлюднила плани щодо будівництва одного з найбільших у світі заводів з виробництва альтернативного молока.

Очікується, що завод вироблятиме 300 млн л вівсяного молока на рік, з подальшим доведенням цього обсягу до 450 млн л.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої для дітей, говорять у компанії. майже три з чотирьох батьків, які...

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування їжі. Тепер на кухні не лише кухарі, але й наука,...

Золото льону: як український виробник інноваційних снеків виріс попри карантин

Пандемія — не кращий час для експериментів? Ймовірно. Але чудова можливість зробити ривок для продукту, який уже встиг отримати...

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів. На черзі м’ясо та овочі

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати»...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On...

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону,...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів,...

Вчені створили упаковку, яка змінює колір, коли псуються продукти

Упаковка виготовлена з перероблених відходів фруктів, таких як насіння...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

Вибір редактора
В продовження теми