Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Ізраїльський стартап з біодруку Mea Tech оголосили про створення пілотного виробництва цільних шматків м’яса, яке буде введене в експлуатацію не раніше 2022 року.

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо для виготовлення культивованого курячого жиру для бельгійської компанії Pease of Meat, яку придбала ще в грудні 2020 року.

У Mea Tech стверджують, що лабораторно вирощений жир може значно покращити текстуру та органолептичні властивості культивованого м’яса, тим самим максимально наблизивши смакові якості до природного аналога.

Втім, «жир з пробірки» — це лише частина загального плану компанії.

Наразі Mea Tech продовжує розробляти процес виробництва цільних шматків культивованого м’яса — стейків та курячих грудок за допомогою технології 3д-біодруку.

Розробка повних розрізів лабораторно вирощеного м’яса є набагато складнішим процесом, ніж створення продукту у вигляді фаршу, оскільки потрібно відтворити ідентичні розрізи волокон м’язів, кровоносних судин, сполучної тканини та вкраплення жиру, зазначили у компанії.

Поки що Mea Tech вдалося «надрукувати» шар мяса, схожий на карпаччо

Незважаючи на те, що пілотне виробництво у першу чергу буде спрямовано на збільшення масштабів виготовлення культивованого курячого жиру для Pease of Meat, Mea Tech планує впровадити свої технології 3д-друку для виготовлення повноцінного стейка та курячої грудки протягом найближчих кількох років.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. У їх складі – соєвий протеїн...

Створили жуйки для покращення роботи мозку. Вони м’які та желеподібні

Виробникк харчових добавок Vitux спільно з корпорацією Amway розробили желеподібну м’яку жуйку ConCordix для покращення здоров’я мозку дітей та...

Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує безліч продуктів, які можуть стати ефективними джерелами кальцію, необхідного для...

Дві найбільш технологічні компанії світу інвестують в роботів, які ходитимуть за продуктами

Ця новина співпала з не менш цікавою подією: Tesla презентувала попередній огляд робота-гуманоїда Optimus.Після презентації генеральний директор Tesla Ілон...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році...

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного...

Комахи замість рису, молока та бананів: британський ресторан подає унікальні страви

Британці отримали можливість споживати у їжу комах після схвалення...

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних...

Вибір редактора
В продовження теми