Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад два роки. Вони сподіваються, що кава Atomo стане продуктом, який поповнить ряди м’яса без м’яса, яєць без яєць і молока без молока.
«Кава» Atomo готується з інгредієнтів, що переробляються завдяки запатентованому хімічному процесу. Сировиною може служити лушпиння насіння соняшнику та насіння кавуна. Саме з них отримують молекули, що імітують смак і відчуття смаку справжньої кави.
Гущу з лушпиння заварюють так само, як і звичайну каву
Засновники Atomo звертають увагу, що кавова промисловість, що коштує $100 млрд, є однією з найбільш вразливих до змін клімату. Через глобальне потепління арабіка втрачає середовище існування. Тож фермери шукають нові, більш прохолодні місця для своїх плантації, знищуючи ліси.
Кава без кави стане чудовим замінником традиційного напою хоча б тому, що зменшить вирубки
«Ми вважаємо себе «Теслою» у світі кави», — сказав Стопфорт, який останні два десятиліття провів у галузі харчової науки та розвитку.
Інший співзасновник — Клейч — є серійним підприємцем і колишнім менеджером з продуктів компанії Amazon.
Починаючи з 2019 р., їх компанія за два раунди фінансування зібрала близько $11,5 млн, розпочавши кампанію Kickstarter з $25 тис.
Зараз інвесторами Atomo є гонконгська Horizons Ventures, яка інвестувала в Impossible Foods, та S2G Ventures, до портфоліо якої входить Beyond Meat.