Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Хіміки винайшли каву з лушпиння соняшнику. Вона має смак і містить кофеїн

    Atomo Coffee розробив альтернативу традиційній каві. Вона має смак справжнього напою та містить кофеїн.

    Над розробкою команда вчених та хіміків на чолі з друзями та співзасновниками Енді Клейчем і Джарретом Стопфортом працювала понад два роки. Вони сподіваються, що кава Atomo стане продуктом, який поповнить ряди м’яса без м’яса, яєць без яєць і молока без молока.

    «Кава» Atomo готується з інгредієнтів, що переробляються завдяки запатентованому хімічному процесу. Сировиною може служити лушпиння насіння соняшнику та насіння кавуна. Саме з них отримують молекули, що імітують смак і відчуття смаку справжньої кави.

    Гущу з лушпиння заварюють так само, як і звичайну каву

    Засновники Atomo звертають увагу, що кавова промисловість, що коштує $100 млрд, є однією з найбільш вразливих до змін клімату. Через глобальне потепління арабіка втрачає середовище існування. Тож фермери шукають нові, більш прохолодні місця для своїх плантації, знищуючи ліси.

    Кава без кави стане чудовим замінником традиційного напою хоча б тому, що зменшить вирубки

    «Ми вважаємо себе «Теслою» у світі кави», — сказав Стопфорт, який останні два десятиліття провів у галузі харчової науки та розвитку.

    Інший співзасновник — Клейч — є серійним підприємцем і колишнім менеджером з продуктів компанії Amazon.

    Починаючи з 2019 р., їх компанія за два раунди фінансування зібрала близько $11,5 млн, розпочавши кампанію Kickstarter з $25 тис.

    Зараз інвесторами Atomo є гонконгська Horizons Ventures, яка інвестувала в Impossible Foods, та S2G Ventures, до портфоліо якої входить Beyond Meat.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Найкращі джерела кальцію: ТОП-10 продуктів для підтримки кісткової системи

    Здоров'я кісткової системи – ключовий аспект людського благополуччя. Існує безліч продуктів, які можуть стати ефективними джерелами кальцію, необхідного для...

    Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

    Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують...

    Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

    Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

    Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

    CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів у світі. Саме CES є місцем дебюту новаторських технологій –...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

    КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься...

    Німецький стартап, названий в честь американського відлюдника, створює м’ясо з лісових грибів

    Стартап, заснований у 2019 році, створює мінімально оброблені високобілкові...

    Вибір редактора
    В продовження теми