Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Світовий ринок замінників яєць зростає. Результати досліджень показують, що до 2021 року цей сектор сягне $1,15 млрд.

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а також збільшення чисельності веганів, вегетаріанців та флекситаріанців серед населення.

Одначе на ринку альтернативних яєць все ще мало гравців

Найвідоміша — це, мабуть, американська альтернатива омлету JUST. Ізраїльський стартап Zero Egg — ще одне виробництво рослинних замінників яєць.

Також з’явилася EVO Foods, що базується в Мумбаї. Стартап розраховує зробити справжній прорив на ринку, пропонуючи альтернативу рідких яєць на рослинній основі.

На розробку альтернативного продукту йде чимало часу. Компанії EVO знадобилося близько 18 місяців, щоб отримати рідку альтернативу яєць, яка готується із суміші квасолі маш, нуту та гороху.

Стартап CRACKD у Великобританії розпочав процес розробки понад чотири роки тому, коли її засновники побачили для себе величезну можливість у сфері веганських замінників яєць, говорить генеральний директор Рік Робертс.

В результатиі вони отримали рідкі яйця на рослинній основі, призначені головним чином для використання у випічці. Досягнувши бажаного смаку та текстури у класичному британському пудингу, CRACKD продовжив випробування свого продукту в тортах, кіш, омлетах, фрітатах та заварному кремі. Продукт вийшов на ринок у листопаді 2020 року.

З точки зору функціональності спражні яйця неймовірно універсальні. Їх можна використовувати для аерації, зв’язування, коагуляції, фарбування, емульгування, ароматизації, піноутворення, промивання та збивання.

В рослинних альтернативах досягти відразу кількох властивостей дуже важко, говорить Робертс.

Ще одна складність — отримати необхідну текстуру, додають в EVO. Перші їх ітерації були або пастоподібними, або занадто жорсткими. Все ж, врешті-решт компанія запропонувала найбільш наближену за консистенцією імітацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська гастролавка варить лавандову каву, аналогів якої немає у світі

Українська лавка локальних продуктів DeCoupaGe «DCG coffee» створює авторську каву з лавандою та поєднує продукти, що смакують до кави,...

Погнали на понгамію. Danone взявся за розробку продуктів з бобів дерева понгамії

Terviva займається комерціалізацією понгамії. Понгамія є квітучим деревом, що походить з Австралії та Індії, а також часто вирощується у...

Економічний фронт: Organic Ukraine Business Hub готується до виходу на британський ринок

Organic Ukraine Business Hub — експортно-орієнтований парасольковий бренд, що сьогодні в часи війни продовжує допомагати українським виробникам органіки вийти...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на...

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють...

Вчені запрограмували їжу танцювати на тарілці за допомогою струму

Нове дослідження має на меті надати ігровий та інтерактивний...

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів,...

Вибір редактора
В продовження теми