Не заважають: ринок замінників яєць активно зростає, але гравців все ще мало

Світовий ринок замінників яєць зростає. Результати досліджень показують, що до 2021 року цей сектор сягне $1,15 млрд.

Розвитку сегменту сприяють активний попит на рослинні інгредієнти, а також збільшення чисельності веганів, вегетаріанців та флекситаріанців серед населення.

Одначе на ринку альтернативних яєць все ще мало гравців

Найвідоміша — це, мабуть, американська альтернатива омлету JUST. Ізраїльський стартап Zero Egg — ще одне виробництво рослинних замінників яєць.

Також з’явилася EVO Foods, що базується в Мумбаї. Стартап розраховує зробити справжній прорив на ринку, пропонуючи альтернативу рідких яєць на рослинній основі.

На розробку альтернативного продукту йде чимало часу. Компанії EVO знадобилося близько 18 місяців, щоб отримати рідку альтернативу яєць, яка готується із суміші квасолі маш, нуту та гороху.

Стартап CRACKD у Великобританії розпочав процес розробки понад чотири роки тому, коли її засновники побачили для себе величезну можливість у сфері веганських замінників яєць, говорить генеральний директор Рік Робертс.

В результатиі вони отримали рідкі яйця на рослинній основі, призначені головним чином для використання у випічці. Досягнувши бажаного смаку та текстури у класичному британському пудингу, CRACKD продовжив випробування свого продукту в тортах, кіш, омлетах, фрітатах та заварному кремі. Продукт вийшов на ринок у листопаді 2020 року.

З точки зору функціональності спражні яйця неймовірно універсальні. Їх можна використовувати для аерації, зв’язування, коагуляції, фарбування, емульгування, ароматизації, піноутворення, промивання та збивання.

В рослинних альтернативах досягти відразу кількох властивостей дуже важко, говорить Робертс.

Ще одна складність — отримати необхідну текстуру, додають в EVO. Перші їх ітерації були або пастоподібними, або занадто жорсткими. Все ж, врешті-решт компанія запропонувала найбільш наближену за консистенцією імітацію.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені надрукували із борошна найтонші спагеті у світі. Вони загоюватимуть рани.

Спосіб виготовлення рекордно тонких нановолокон дослідники з Університетського коледжу Лондона описали у дослідженні, опублікованому в Nanoscale Advances. Нановолокна — це...

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила кампанію на Kickstarter по збору інвестицій на виробництво чаю із...

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані....

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже...

Coca-Cola випустила лімітовану версію напою, створеного штучним інтелектом

Напій Y3000 було створено з використанням даних, зібраних від...

Вдалий стрибок: $6 млн на пельмені з лабораторної кенгурятини

Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року...

Вибір редактора
В продовження теми