Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в галузі харчування заявивши, що «робить наступний крок до того, аби здорова та екологічно чиста їжа стала більш доступною та бажаною».
Так, IKEA запустили свій перший вегетаріанський хот-дог, а вслід за ним у меню з’явилась рослинні фрикадельки з жовтого гороху, вівса, картоплі, цибулі та яблука, яка, зі слів меблевого гіганта, має лише «4% вуглецевого сліду традиційної фрикадельки».
Із введенням харчових інновацій меблева фабрика планує вже до 2025 року заповнити своє меню стравами з альтернативних білків на 50%.
Посилаючись на таку обіцянку, IKEA оголосили, що будуть шукати «стартапи для співпраці та розробки модернізованих рішень», які допоможуть масштабувати розвиток харчового бізнесу альтернативних білків.
«Щоб розробити пропозицію більш екологічних продуктів харчування, нам необхідно співпрацювати як з великими лідерами в цій галузі, так і з новаторськими стартапами, що допоможуть зробити пропозицію унікальною», — сказав Пуніт Трехан, менеджер з питань матеріальних інновацій в IKEA.
Це дасть можливість стартапам отримати необхідну підтримку для зростання обсягу виробництва та збільшення можливостей доступу до ринку харчових технологій.
«Ми шукаємо новаторів щодо текстури та повторного використання побічних продуктів для мінімізації харчових відходів», — додав Пуніт Трехан.
Джерело: Green Queen