Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

IKEA шукає стартапи в галузі харчових інновацій альтернативних білків, щоб заповнити 50% основних пропозицій меню у своїх ресторанах на базі заводу.

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в галузі харчування заявивши, що «робить наступний крок до того, аби здорова та екологічно чиста їжа стала більш доступною та бажаною».

Так, IKEA запустили свій перший вегетаріанський хот-дог, а вслід за ним у меню з’явилась рослинні фрикадельки з жовтого гороху, вівса, картоплі, цибулі та яблука, яка, зі слів меблевого гіганта, має лише «4% вуглецевого сліду традиційної фрикадельки».

Із введенням харчових інновацій меблева фабрика планує вже до 2025 року заповнити своє меню стравами з альтернативних білків на 50%.

Посилаючись на таку обіцянку, IKEA оголосили, що будуть шукати «стартапи для співпраці та розробки модернізованих рішень», які допоможуть масштабувати розвиток харчового бізнесу альтернативних білків.

«Щоб розробити пропозицію більш екологічних продуктів харчування, нам необхідно співпрацювати як з великими лідерами в цій галузі, так і з новаторськими стартапами, що допоможуть зробити пропозицію унікальною», — сказав Пуніт Трехан, менеджер з питань матеріальних інновацій в IKEA.

Це дасть можливість стартапам отримати необхідну підтримку для зростання обсягу виробництва та збільшення можливостей доступу до ринку харчових технологій.

«Ми шукаємо новаторів щодо текстури та повторного використання побічних продуктів для мінімізації харчових відходів», — додав Пуніт Трехан.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив адаптогенні соки для досягнення внутрішнього дзену

«Немає кращого способу розслабитися та залишатися врівноваженим у святковий сезон — і не тільки — за допомогою адаптогенних соків...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та інновацій, які покликані задовольнити потреби сучасного суспільства у безпечних, екологічних...

Виробництво крафтового пива росте — в гру вступають ринкові гіганти.

Як зазначають аналітики компанії Pro-Consulting, рівень конкуренції на ринку крафтового пива є вищим за середній, з високим ризиком виходу...

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter), випуск обмеженого тиражу включатиме тріо ароматів, натхненних приправами для смаженої...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Може вас зацікавити

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Вчені знайшли консервант, який дозволяє їсти м’ясо сирим

New Chua — закуска із ферментованого свинячого м’яса. Їдять...

Американські школи переходять на веганське меню — учні втомилися від традиційної їжі

Нова програма, яку ввели після успішного запуску безм’ясних понеділків...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Вибір редактора
В продовження теми