Головне — зібрати. IKEA шукає стартапи з виробництва рослинного м’яса

IKEA шукає стартапи в галузі харчових інновацій альтернативних білків, щоб заповнити 50% основних пропозицій меню у своїх ресторанах на базі заводу.

Минулого року меблева компанія оголосила про свої наміри в галузі харчування заявивши, що «робить наступний крок до того, аби здорова та екологічно чиста їжа стала більш доступною та бажаною».

Так, IKEA запустили свій перший вегетаріанський хот-дог, а вслід за ним у меню з’явилась рослинні фрикадельки з жовтого гороху, вівса, картоплі, цибулі та яблука, яка, зі слів меблевого гіганта, має лише «4% вуглецевого сліду традиційної фрикадельки».

Із введенням харчових інновацій меблева фабрика планує вже до 2025 року заповнити своє меню стравами з альтернативних білків на 50%.

Посилаючись на таку обіцянку, IKEA оголосили, що будуть шукати «стартапи для співпраці та розробки модернізованих рішень», які допоможуть масштабувати розвиток харчового бізнесу альтернативних білків.

«Щоб розробити пропозицію більш екологічних продуктів харчування, нам необхідно співпрацювати як з великими лідерами в цій галузі, так і з новаторськими стартапами, що допоможуть зробити пропозицію унікальною», — сказав Пуніт Трехан, менеджер з питань матеріальних інновацій в IKEA.

Це дасть можливість стартапам отримати необхідну підтримку для зростання обсягу виробництва та збільшення можливостей доступу до ринку харчових технологій.

«Ми шукаємо новаторів щодо текстури та повторного використання побічних продуктів для мінімізації харчових відходів», — додав Пуніт Трехан.

Джерело: Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Що таке альтернативний білок? Історія його дослідження, стартапи і технології

Замінники м'яса із гороху; макаронні вироби, які містять білок хлорели; борошно з Чорної левини як корм для аквакультури —...

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з GlobalGiving виділила грант інклюзивній пекарні Good Bread на виготовлення понад...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Корови не винні. Вперше у світі створене «молоко» із мікроводоростей

Напій виготовляється з рослинного протеїнового борошна. Його гомогенізують з...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня,...

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же...

Вибір редактора
В продовження теми