Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

Європейське агентство з безпечності харчових продуктів EFSA після проведення додаткових досліджень більше не вважає безпечною харчову добавку Е171 (діоксид титану).

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить Каміль Перрен, старший співробітник Європейської групи споживачів BEUC.

Барвник переважно використовується у солодощах, жувальних гумках, випічці та соусах, щоб надати їм непрозорого або помутнілого ефекту. Однак Перрен стверджує, що це «не потрібно з технологічної точки зору».

«Е171 використовується лише в естетичних цілях, барвник не має харчової цінності. Також він ніяк не подовжує термін зберігання їжі. Коротше кажучи, не приносить жодної користі споживачам», — пояснює Перрен.

Досвід Франції показує, що виробники харчових продуктів можуть відмовитися від цього барвника.

BEUC  вважає за необхідне заборонити Е171 в усьому ЄС

Раніше спірний інгредієнт почали пов’язувати із негативними наслідками для здоров’я, включаючи пошкодження кишкової флори та розвиток раку. Саме тому EFSA взялось проаналізувати «багато тисяч наукових робіт, які стали доступними з 2016 року».

«Беручи до уваги всі наявні наукові дослідження та дані, ми дійшли висновку, що діоксид титану більше не можна вважати безпечним як харчову добавку», — заявив професор Магед Юнес, голова групи EFSA.

Європейське агентство не змогло виключити проблеми, пов’язані з генотоксичністю після споживання частинок Е171. «Після прийому всередину поглинання частинок діоксиду титану є низьким, проте вони можуть накопичуватися в організмі», — сказав Юнес.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені, яких підтримує бізнес-інкубатор Y Combinator, накачають лабораторного лосося колагеном для «справжності»

Оскільки колаген та м’язові волокна плавляться при різній температурі, після термічної обробки культивована риба буде розшаровуватися так, як справжня.Таким...

Голландці виростили золоті водорості на м’ясо. На 40% — це чистий білок

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних умовах. Як і зелена хлорела, вона містить 40% білка, включає всі...

Інвестор шукає 10 стартапів для запуску молочного лабораторного інкубатора

Pascual Innoventures має на меті стати інвестором на початковій стадії для цих стартапів, щоб надалі тісно співпрацювати з ними Оскільки...

Компанія, яка вирощуватиме м’ясо качок у космосі, отримала $13 млн гранту

Отримувачами грантів стали стартапи Umami United і IntegriCulture Umami United виробляє яєчні продукти рослинного походження, використовуючи борошно конжаку, гірчак і...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап...

Новий бренд виготовляє косметику із українського меду. Інвестори — теж українці

Інгредієнтом для нового бренду став мед виробництва компанії Beehive,...

Бургери з шоколадом та морозиво, полите кетчупом: сучасна їжа, яка приголомшує

Намагаючись вразити споживачів незвичайними смаковими комбінаціями, компанії часто отримували...

Nestlé вивела на полиці веганський KitKat, який розробляла два роки

Веганська версія культового батончика обіцяє стати альтернативою без компромісів. KitKat...

В Ізраїлі створили рослинне яйце з жовтком, яке можна смажити

На сьогодні в сегменті розробки альтернативних яєць стає по-справжньому...

Вибір редактора
В продовження теми