Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Студенти берлінського університету Джоханна Хехемейєр-Кертен та Лобке Бекфельд створили із шкірок фруктів еко-сумки, що розчиняються у воді та можуть використовуватись як добрива.

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше як одноразові, але можуть використовуватись до зносу.

Полотно для сумок складається із двох компонентів постіндустріальних відходів

Ключовим інгредієнтом еко-торбинок є пектин, гелеутворювач, який витягується із клітинних стінок відходів плодів, отриманих при виготовленні соків.

Полотно посилене целюлозними волокнами довжиною до 5 мм, які відфільтровуються в процесі промислового текстильного виробництва як відходи, оскільки вони занадто короткі для виготовлення текстильних виробів.

Суміш з’єднують з теплою водою та дають їй затвердіти протягом п’яти днів. Після чого можна зшивати виріб

«Відсоток целюлози, довжина та щільність волокон визначають структуру та рівень еластичності й напівпрозорості матеріалу, а натуральні пігменти пропонують різноманітні кольори», — каже Джоханна Хехемейєр-Кертен.

Sonnet155 підлягають вторинній переробці. Еко-торбинку можна розчинити в теплій воді. Відфільтрована за допомогою сита целюлоза використовується для виготовлення нових таких же виробів, а пектин — як добриво.

«Ми розробили сумку, як більш досконалий варіант звичайного паперового пакета», — додала Джоханна.

Наразі студенти шукають промислових виробників для співпраці та комерціалізації свого проєкту.

Джерело: Dezeen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього світу, які пропонують власну альтернативу тунцю. Зокрема, це Fish Peas,...

Стартап з Бельгії створив перший у світі молекулярний пивний принтер

У якості «розхідників» One Tap використовує спеціальні «пивні картриджі» — невеликі флакони смакових сполук, які можуть впливати на хмільність,...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів до створення кінцевого продукту — порошку сироваткового протеїну. Продукт виготовляється ферментерах...

Колишні керівники мережі, яка скоро зайде в Україну, випустять веганські яйця

Юрген Ахенбах, Мартін Гессе, Олександр Вільчек і Дітер Лампрехт об’єдналися з метою створити провідний бренд рослинної альтернативної їжі.Першим продуктом...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Німецькі фармацевти створили реактиви, які дозволять виробляти лабораторне м’ясо у глобальному масштабі

Для новачків сегменту Merck створює реактиви, середовище для вирощування...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба»,...

Вибір редактора
В продовження теми