Не якась там торба. Німецькі студенти створили еко-сумки із фруктових шкірок

Студенти берлінського університету Джоханна Хехемейєр-Кертен та Лобке Бекфельд створили із шкірок фруктів еко-сумки, що розчиняються у воді та можуть використовуватись як добрива.

Sonnet155 являють собою невеликі пакети з ручками, позиціонуються більше як одноразові, але можуть використовуватись до зносу.

Полотно для сумок складається із двох компонентів постіндустріальних відходів

Ключовим інгредієнтом еко-торбинок є пектин, гелеутворювач, який витягується із клітинних стінок відходів плодів, отриманих при виготовленні соків.

Полотно посилене целюлозними волокнами довжиною до 5 мм, які відфільтровуються в процесі промислового текстильного виробництва як відходи, оскільки вони занадто короткі для виготовлення текстильних виробів.

Суміш з’єднують з теплою водою та дають їй затвердіти протягом п’яти днів. Після чого можна зшивати виріб

«Відсоток целюлози, довжина та щільність волокон визначають структуру та рівень еластичності й напівпрозорості матеріалу, а натуральні пігменти пропонують різноманітні кольори», — каже Джоханна Хехемейєр-Кертен.

Sonnet155 підлягають вторинній переробці. Еко-торбинку можна розчинити в теплій воді. Відфільтрована за допомогою сита целюлоза використовується для виготовлення нових таких же виробів, а пектин — як добриво.

«Ми розробили сумку, як більш досконалий варіант звичайного паперового пакета», — додала Джоханна.

Наразі студенти шукають промислових виробників для співпраці та комерціалізації свого проєкту.

Джерело: Dezeen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап досяг такої реалістичності лабораторного м’яса, що його не відрізнити від фермерского

Цього тижня стартап продемонстрував прогрес у процесі диференціації від стовбурових клітин до появи м’язових волокон.MeaTech виділив бичачі стовбурові клітини,...

Два харчових гіганти створили алкоголь зі смаком легендарного сиру

Напій має особливий профіль, який нагадує легендарну закуску, зі смаком умамі, гострим ароматом сиру начо та м’яким солоним післясмаком.Алкоголь...

Стартап створив шоколад та каву з виноградних кісточок, соняшнику та масла ши

Кава без кавових зерен Voyage Foods, веганська арахісова паста, плитка шоколаду без какао за смаком практично не відрізняються від...

Покоління Z назвало головним пріоритетом їжу. Половина — за рослинне м’ясо

Цей показник збільшився з 21% восени 2020 року, але не досяг 25%, зафіксованих у 2019-му.Аналітики Piper Sandler проводили опитування...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Рейтинг продуктів без лактози й глютену: найкращі варіанти для людей з непереносимістю

Багато людей страждають на різні види харчової непереносимісті. Найвідоміші...

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має...

Вибір редактора
В продовження теми