Ланч із тирси. З відходів деревини створили високозасвоюваний білок

Інноваційна компанія Arbiom знайшла спосіб перетворення відходів деревини на повноцінний білок для подальшого застосування у виготовленні харчових продуктів.

«Лігноцелюлозна біомаса є «недооціненим ресурсом» у плані досягнення продовольчої безпеки», — вважає Емілі Гленн, директорка з розвитку бізнесу Arbiom.

За її словами, ланцюги поставок у лісовому секторі дозволяють цілорічно отримувати джерело стабільної високоякісної деревини, але в результаті виникає побічний продукт, який у багатьох випадках просто спалюється.

Для Arbiom ці відходи стали унікальною сировиною для поповнення простору альтернативного білку ще однією позицією.

Компанія розробила технологію, що передбачає використання залишків деревини та дріжджів для запуску процесу бродіння.

«Ми «розбиваємо» деревину на простіші молекули (цукри). Ці молекули ферментуються дріжджами. По завершенню бродіння розділяємо тверді речовини та речовини у рідкому стані. Потім біомаса дріжджів направляється на сушку», — розповідають у компанії.

Процес перетворення деревини на протеїн

Arbiom називає свою технологію дуже простим природнім процесом. У ній не застосовуються хімічні сполуки чи ГМ-організми.

Процес бродіння є високоефективним. У порівнянні з іншими звичайними рослинними та тваринами білками, протеїн із деревини та дріжджів має найнижчі викиди парникових газів на кілограм продукту.

Отриманий білок є високозасвоюваним, рівень його перетравності складає 95%

«Це високоякісний продукт, який наближається до білків, що містяться у м’ясі чи молоці. За властивостями його можна порівняти з ізолятами соєвого білка», — додають в Arbiom.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Nestl’e запускає продуктову лінійку «Mivina» в преміум-сегменті

Як свідчать результати досліджень споживчих уподобань, тенденції та споживчі вимоги на ринку швидкого приготування вермішелі в Україні змінюються. Частка...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США свого рослинного бургеру «McPlant» з Beyond — слідом за Burger...

Зірка «Форсажу» створив енергетик з амазонських ягід та отримав на них мільйони

«Це — надзвичайно інноваційна компанія, яка продовжує рости», — сказала Дженніфер Палмер, генеральний директор Gerber Finance.ZOA Energy, створена колишнім...

На органічній фермі у горах варять волохатий сир часів вікінгів

Сир, створений із коров’ячого, часто знежиреного молока, проходить тривалий процес ферментації, зберігаючи автентичний смак та текстуру, які були відомі...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється,...

Білл Гейтс інвестував мільйони у сою, з якої варитимуть чеддер та моцарелу

Загальний обсяг фінансування стартапу на сьогодні уже склав $100...

Діти кукурудзи: німці створили альтернативну упаковку з попкорну

Пакувальна промисловість є найбільшим покупцем пластмасових виробів, купуючи близько...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів...

Вибір редактора
В продовження теми