Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.

Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС – для споживання людиною.

«Продукти на основі комах будуть цікавими для спортсменів, ентовеганів та людей похилого віку. Ці три демографічні групи є ключовими, оскільки вони шукають якісні та стійкі білки – якраз такі, що можна отримати з комах», – говорить Ауріол.

Вегани, ймовірно, не є тим сегментом, потреби якого може задовільнити Agronutris. Водночас вони розраховують на нову категорію споживачів, що тільки з’являється, – ентовегани. Останні поєднують у своїй дієті веганські звички та споживання комах.

На даний час йдеться про продаж жовтого борошнистого черв’яка – личинок жуків Tenebrio molitor – у цілком зневодненому вигляді або в порошку, що містить до 10% продуктів переробки.

Завдяки цьому європейські супермаркети незабаром можуть запропонувати різноманітні енергетичні батончики на основі черв’яків, печиво, готові страви та макаронні вироби.

«Найближчими тижнями ми в будемо постачати черв’яків на нішеві ринки. Спочатку – для виробництва закусок. Далі перейдемо на усталені сегмент, як то виготовлення протеїнових батончиків, готових страв чи аналогів м’яса», – розповів топ-менеджер.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.На...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Лабораторія «win-win» створила преміум-шоколад за допомогою бродіння

Замість какао-бобів засновники Food Labs підприємець Ахрум Пак та науковець Джонні Дрейн додають у солодощі ферментований ячмінь та плоди...

Рослинне харчування: користь дієти, список продуктів. Порівняння рослинної їжі та тваринної

Ми знаємо про те, що вегетаріанство несе користь для навколишнього середовища та тварин. Але мало хто знає, яка справжня...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила...

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини...

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових...

Вибір редактора
В продовження теми