Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Початковий попит на білок, отриманий із комах, стимулюватимуть спортсмени, люди похилого віку та ентовегани.

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії Agronutris.

Нещодавно Agronutris отримала дозвіл на продаж комах та продукції з них на європейському ринку. Вперше в ЄС – для споживання людиною.

«Продукти на основі комах будуть цікавими для спортсменів, ентовеганів та людей похилого віку. Ці три демографічні групи є ключовими, оскільки вони шукають якісні та стійкі білки – якраз такі, що можна отримати з комах», – говорить Ауріол.

Вегани, ймовірно, не є тим сегментом, потреби якого може задовільнити Agronutris. Водночас вони розраховують на нову категорію споживачів, що тільки з’являється, – ентовегани. Останні поєднують у своїй дієті веганські звички та споживання комах.

На даний час йдеться про продаж жовтого борошнистого черв’яка – личинок жуків Tenebrio molitor – у цілком зневодненому вигляді або в порошку, що містить до 10% продуктів переробки.

Завдяки цьому європейські супермаркети незабаром можуть запропонувати різноманітні енергетичні батончики на основі черв’яків, печиво, готові страви та макаронні вироби.

«Найближчими тижнями ми в будемо постачати черв’яків на нішеві ринки. Спочатку – для виробництва закусок. Далі перейдемо на усталені сегмент, як то виготовлення протеїнових батончиків, готових страв чи аналогів м’яса», – розповів топ-менеджер.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний салат, шматочки та спред.На їх розробку пішло більше року та...

Розробник, що виростив із гену мамонта доісторичне м’ясо, представляє інший унікальний продукт

Vow створює культивоване м’ясо із клітин рідкісних японських перепелів Coturnix japonica.Продукт вирощують без застосування суперечливої ​​фетальної бичачої сироватки та...

Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси Винний сулугуні починають готувати класичним способом. Сир варять, засолюють та дають йому...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста, на розробку якої пішло два роки.Новий рецепт «надає аналогічний смак...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Ресторани годуватимуть європейців яйцями, вирощеними із дріжджів

До кінця року альтернативні яйця з’явиться у кафе, ресторанах...

Перші морепродукти, вирощені в лабораторії, готуються до продажу в Сінгапурі

Німецький стартап Bluu Seafood цими днями представив рибні палички...

Їжа за часів блекаутів та інновації наперекір усьому: оголошено спікерів головної агріфуд-події New Food Summit 2024

У топі питань, які найбільше хвилюють виробників, дистриб’юторів харчових...

Вибір редактора
В продовження теми