І риба, і м’ясо: учені з Флориди «законсервували» лосось цибулинням

Інститут харчових та сільськогосподарських наук у Флориді виявив, що цибулиння збільшує термін зберігання свіжої риби.

Група вчених на чолі з Сенемом Гюнером досліджували можливості подовження терміну зберігання лосося.

На відміну від класичних способів збільшення терміну придатності — термообробка, маринування тощо, експериментатори намагались зберегти рибу свіжою на максимально можливий строк.

У ході дослідження вчені «витягнули» біоактивні антиоксидантні сполуки — антоціани та поліфеноли з жовтої та червоної цибулі

Шкірку та м’якоть цибулі екстрагували водою, змішаною з етанолом та ацетоном при різних температурах (25-90ºС) та визначали рівень антиоксидантних сполук у екстракті.

Далі, в упаковку з модифікованою атмосферою (МАР) з різними концентраціями кисню (0-15% від загального складу газу в упаковці) з 40% вуглекислого газу та азотом помістили подрібнені зразки лосося, змішані з добутим екстрактом.

Було встановлено, що під впливом гарячої води відновлення поліфенолу, добутого з цибулиння зростає в міру підвищення температури води, тим самим збільшуючи антиоксидантну здатність екстракту цибулиння.

Дослідження показало, що екстракт червоної та жовтої цибулі у поєднанні з МАР можуть збільшити термін зберігання лосося

«Подовження терміну зберігання морепродуктів на кілька днів є економічно вигідним для морської промисловості», — сказав Марті Маршал, професор Університету харчової науки у Флориді.

Гюнер сподівається, що його дослідження буде сприяти мінімізації відходів.

Джерело: Food Manufacture

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Через високий попит на ікру стародавньої риби її тепер роблять з водоростей

Інноваційна ікра на основі морських водоростей має такий же розкішний смак, але є доступною альтернативою звичному делікатесу, говорять у...

Симнель, кулуракія і мяммі — традиційні великодні страви з усього світу

Воно асоціюється зі світлим святом відродження, прощення, миру. Саме тому для декого воно не в'яжеться з такими продуктами, як...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку зосереджувався на дистильованій воді без запаху з додаванням електролітів. Згодом розширився...

Іспанці створили з океанічної води спеціальний напій для спортсменів, який відновлює тіло

Розробник говорить, що океанська вода містить таку саму частку мінеральних солей — магнію, хлориду, кальцію і калію — як...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої...

Британський сніданок: Клітинні сосиски з’являться у ресторанах через два роки

Засновники компанії — доктор Русс Такер та професор Кеті...

Вибір редактора
В продовження теми