Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

Експортна компанія Dipasa об'єднала зусилля з розробником технологій штучного інтелекту Equinom задля виробництва кунжутного концентрату, вміст білка в якому може досягати 65-70%.

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже 2019-го випустили наші перші комерційні сорти кунжуту без ГМО», — сказав Гіл Шалев, генеральний директор Equinom.

Так, завдяки співпраці Equinom та Dipasa вдалося створити унікальний кунжут Smarter Sesame Protein, який може застосовуватись як джерело альтернативного білка.

Smarter Sesame Protein виведений природним шляхом за допомогою алгоритмів геномної оптимізації та штучного інтелекту

Насіння будуть використовувати для виробництва високобілкового кунжутного концентрату з протеїновими показниками до 70% — як заміну м’яса та молока.

Олія з такого насіння менше гірчить, тоді як отриманий білок є повністю нейтральним за своїми смаковими властивостями.

 «Білок зі «смарт-кунжуту» стане унікальним доповненням до рослинної промисловості завдяки конкурентоспроможності з соєю та горохом», — зауважив Сесар Коелло, генеральний директор Dipasa.

Нові сорти можуть похвалитися високим вмістом олії — до 58% та значними показниками врожайності.

Слід зазначити, що Dipasa вже виготовляє концентрат з білковим показником 50%, враховуючи, що вміст протеїну в кунжуті становить 23%.

Обсяг глобального ринку кунжуту досягне $17,77 млрд вже до 2025 року, внаслідок його зростаючої популярності як функціональної складової харчової промисловості, прогнозує партнерство.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

Domino’s приймає ставки на швидкість видачі піци. Призовий фонд — $200 тисяч

З 28 червня по 12 липня кожен американець, зареєстрований у додатку DraftKings матиме можливість зробити безкоштовну ставку на те,...

Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії. Їх можна використовувати в їжі, косметиці та мийних засобах. Технологія ферментації...

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі успіхи в селекції овець.  Зокрема, він акліматизував європейських тварин та...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Компанія МХП впроваджує професію м’ясних сомельє для мережі «М’ясомаркет» 

Мʼясні сомельє відрізняють ритейл МХП від інших мереж і...

Уже в продажу: Рослинне м’ясо Beyond Meat в мережі супермаркетів «Сільпо»

Beyond Meat називають справжньою їжею майбутнього, адже всі продукти...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь...

Римські канікули. Італійці поклали лазанью в тюбики та змушують відвідувачів лизати тарілки

23-річний шеф-кухар із Італії Валеріо Браскі створив страву, яка...

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo,...

Вибір редактора
В продовження теми