Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

За результатами опитування на конференції ProVeg International 2021 було встановлено, що 58% її учасників очікують побачити культивоване м'ясо на полицях магазинів Європи вже за три-п’ять років.

Оскільки, клітинне м’ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони були затверджені як такі.

У березні цього року EFSA опублікувала оновлені науково-технічні вказівки щодо підготовки та подання заявок на отримання дозволу на нові продукти харчування.

«Процес затвердження триватиме від 18 до 30 тижнів», — каже Девід Браденс, керуючий директор бельгійської компанії Peace of Meat.

За умови подачі перших заявок протягом наступного кварталу, схвалення слід очікувати щонайменше три роки, прогнозує Браденс

Таким чином, культивований жир Peace of Meat може з’явитись у Європі одним з перших.

Зі слів Браденса, бюрократія та політичний інтерес стримують регуляторний процес схвалення культивованих продуктів у Європі і наразі цей процес є «занадто жорстоким», так як лише оцінка ризиків нових продуктів у EFSA займає дев’ять місяців і не передбачає жодного зворотнього зв’язку. 

Генеральний директор іспанського стартапу з культивованого м’яса BioTech Foods Ініго Чарола також налаштований завоювати європейський ринок.

Він сподівається, що нещодавня зміна процесу подання заявок EFSA може покращити процедуру регулювання.

Чарола висунув припущення, що новий процес затвердження може відбуватись за прикладом Сингапурського, де буде можливість «підтримувати зв’язок з регулюючим органом та отримувати рекомендації щодо оцінюваної продукції».

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких – мікрокапсульована олія водоростей та культивований тваринний жир з високим вмістом...

Зірки Мішлену за $1 млн створюватимуть реалістичне філе надрукованого в 3D лосося

Грант наданий Ізраїльським двонаціональним фондом промислових досліджень і розвитку або BIRD Foundation, який підтримує співпрацю між ізраїльськими та американськими...

«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те, що він підходить для найтрадиційніших азійських кухонь. «З люпину можна робити...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food,...

У біореакторі «варять» із цукру натуральні барвники, яких не існує в природі

Створена ними «безклітинна» платформа може забезпечити біосинтез затребуваних пігментів.Перші...

Mitsubishi вклала мільйони у японські «диво-чіпси» з пророщеної сої

Інвестиційний раунд очолили Mitsubishi UFJ Capital, Roquette, Miyoshi Oil...

Американці першими виростили в лабораторії мармурову свинячу вирізку

Переважна більшість компаній, що вирощують культивоване м’ясо, зосереджуються на...

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю...

Вибір редактора
В продовження теми