Розслабили м’язи. Культивоване м’ясо схвалять у Європі щонайменше за три роки

За результатами опитування на конференції ProVeg International 2021 було встановлено, що 58% її учасників очікують побачити культивоване м'ясо на полицях магазинів Європи вже за три-п’ять років.

spot_img

Оскільки, клітинне м’ясо та жир є новими продуктами харчування, Європейський орган з безпеки харчових продуктів (EFSA) вимагає, щоб вони були затверджені як такі.

У березні цього року EFSA опублікувала оновлені науково-технічні вказівки щодо підготовки та подання заявок на отримання дозволу на нові продукти харчування.

«Процес затвердження триватиме від 18 до 30 тижнів», — каже Девід Браденс, керуючий директор бельгійської компанії Peace of Meat.

За умови подачі перших заявок протягом наступного кварталу, схвалення слід очікувати щонайменше три роки, прогнозує Браденс

Таким чином, культивований жир Peace of Meat може з’явитись у Європі одним з перших.

Зі слів Браденса, бюрократія та політичний інтерес стримують регуляторний процес схвалення культивованих продуктів у Європі і наразі цей процес є «занадто жорстоким», так як лише оцінка ризиків нових продуктів у EFSA займає дев’ять місяців і не передбачає жодного зворотнього зв’язку. 

Генеральний директор іспанського стартапу з культивованого м’яса BioTech Foods Ініго Чарола також налаштований завоювати європейський ринок.

Він сподівається, що нещодавня зміна процесу подання заявок EFSA може покращити процедуру регулювання.

Чарола висунув припущення, що новий процес затвердження може відбуватись за прикладом Сингапурського, де буде можливість «підтримувати зв’язок з регулюючим органом та отримувати рекомендації щодо оцінюваної продукції».

Джерело: Food Navigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Через два роки перевірити якість їжі можна буде смартфоном

Вчені з Інституту електронних наносистем ім. Фраунгофера (ENAS) працюють над крихітним спектрометром вагою всього один грам з метою масового...

Пеппероні для робота. Domino’s офіційно запускає безпілотну доставку піци

Відтепер покупці, які роблять замовлення на веб-сайті Domino's, самі можуть вибрати, щоб їх піцу привіз робот Nuro R2.Nuro R2...

Стартап отримав 3 млн євро на створення грудного молока з клітин молочних залоз

Спочатку Nūmi планує подати заявку на дозвіл регулювальних органів у США, а потім у Європі та Азії.Компанія виробляє культивоване...

Штучний інтелект вперше розробив енергетичний напій зі «срібним абрикосом»

Штучний інтелект розробляв рецептуру, а також нюхав і навіть “пробував” напій на смак  Hell Energy використовувала штучний інтелект на кожному...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Green Salt: із морської спаржі створили сіль, яка запобігає інсультам

Салікорнія або солонець також відома як морська спаржа. Її...

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи...

Вибір редактора
В продовження теми