Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Європа дала дозвіл на комерціалізацію висушених личинок Tenebrio molitor — жовтого мучнистого черв’яка і його похідних продуктів на своєму ринку та визнала їх безпечними, відповідно до умов використання та специфікацій.

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки Tenebrio molitor як їжу для людей.

Висушені личинки жовтого мучнистого черв’яка є відмінним джерелом білка

«Будучи одним з перших виробників комах, які вклали великі кошти у розробку нових харчових продуктів, Agronutris сприяв розробці наукових доказів, що демонструють безпеку наших харчових продуктів», — сказав Седрік Ауріол, співзасновник Agronutris.

Відтепер заявники матимуть можливість комерціалізувати продукти з комах у Європі протягом п’яти років

До того ж, інші виробники Tenebrio molitor можуть використовувати «захищені» наукові дані, розроблені Agronutris за згодою останніх.

Слід відмітити, що європейські виробники комах, які комерціалізували свою продукцію на національному рівні до 2018 року, можуть продовжувати продовольчу діяльність, допоки не отримають нові дозволи.

Така «перехідна міра» сприяє стабільному притоку інвестицій

Так, минулого тижня європейський проект з виробництва комах ValuSect профінансував підприємства Північно-Західної Європи на суму 170 тис. євро (приблизно $419,8 тис.), щоб допомогти їх розвивати харчовий бізнес на основі комах.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Камбоджі годують закусками з тухлої риби — це національна багатовікова страва

Найкраща ферментована риба може зберігатися до трьох років та виготовляється трудомістким дводенним процесом, який передають у сім’ях поколіннями.Між груднем...

Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів

Генетично модифіковані організми (ГМО) були суперечливим питанням протягом останніх кількох десятиліть. Дехто вітає їх як революційне розв'язання проблеми глобального...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів зі смаком жувальної гумки. Вони створюють аромати, надихнувшись популярними гумками Blueberry...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Може вас зацікавити

Інноваційні технології у сфері ресторанного бізнесу

Кілька років тому найбільш вдалими інноваціями в ресторанному бізнесі...

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною...

Штучний інтелект допоможе відновити рецепт з минулого століття

Коли досвідченому підприємцю та засновнику стартапу Ювалю Кляйну було...

Вибір редактора
В продовження теми