Ловля на личинок. У Європі дозволили вживати в їжу жовтого мучнистого черв’яка

Європа дала дозвіл на комерціалізацію висушених личинок Tenebrio molitor — жовтого мучнистого черв’яка і його похідних продуктів на своєму ринку та визнала їх безпечними, відповідно до умов використання та специфікацій.

Рішення базувалось на заявці, поданій французьким виробником комах Agronutris, який відтепер став першою європейською компанією, офіційно уповноваженою продавати личинки Tenebrio molitor як їжу для людей.

Висушені личинки жовтого мучнистого черв’яка є відмінним джерелом білка

«Будучи одним з перших виробників комах, які вклали великі кошти у розробку нових харчових продуктів, Agronutris сприяв розробці наукових доказів, що демонструють безпеку наших харчових продуктів», — сказав Седрік Ауріол, співзасновник Agronutris.

Відтепер заявники матимуть можливість комерціалізувати продукти з комах у Європі протягом п’яти років

До того ж, інші виробники Tenebrio molitor можуть використовувати «захищені» наукові дані, розроблені Agronutris за згодою останніх.

Слід відмітити, що європейські виробники комах, які комерціалізували свою продукцію на національному рівні до 2018 року, можуть продовжувати продовольчу діяльність, допоки не отримають нові дозволи.

Така «перехідна міра» сприяє стабільному притоку інвестицій

Так, минулого тижня європейський проект з виробництва комах ValuSect профінансував підприємства Північно-Західної Європи на суму 170 тис. євро (приблизно $419,8 тис.), щоб допомогти їх розвивати харчовий бізнес на основі комах.

Джерело: Food Ingredients First

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український бренд РябChick (Chick&Go) став переможцем престижної премії World Food Innovation Awards у Лондоні

25 березня у Лондоні на виставці The International Food & Drink Event (IFE) відбулось оголошення переможців однієї з найпрестижніших...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.Таким чином, загальна...

Інноваційний стартап створив аналог м’ясного соку з червоних мікроводоростей

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт, що імітує червоний сік м’яса, надаючи соковитості рослинним стейкам.Yemoja встановив,...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Хутро з кропиви — у Копенгагені показали нові рослинні тренди моди

Вони створені у стилі популярних сумок Ganni Bou, але...

Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний...

Молекулярний білок вперше сертифікували як не ГМО. Піде на спортивне харчування

MicelPure — це міцелярний ізолят казеїну. Він містить 86%...

Українська миля. Вітчизняна компанія створила концепт робота-кур’єра

Mebius — нова розробка української компанії. Являє собою робота...

Вибір редактора
В продовження теми