Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Український шеф-кухар Юрій Ковриженко отримав міжнародну кулінарну нагороду та звання Амбасадора смаку в глобальній гастрономії (Ambassador of Taste for the Global Gastronomy).

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії, та вручається як окремим кухарям, так і організаціям.

Юрій Ковриженко є давнім промоутером української кухні на світовому рівні. Він відкривав українські ресторани за кордоном, працюючи з фермерами та місцевими виробниками та модернізуючи українську кухню.

Однією із флагманських кулінарних інновацій шеф-кухаря є поєднання українських національних традицій з молекулярною гастрономією.

Ми розкладаємо борщ на молекули, – Юрій Ковриженко

Саме він приготував український молекулярний борщ, світлини якого були опубліковані в найвідомішому ресторанному рейтингу Michelin Red Guide та виданні CHEF.

Молекулярний борщ

Молекулярний борщ – це створений спеціальними техніками концентрат справжньої страви. «Перед подачею його заливають гарячим бульйоном, і він отримує консистенцію звичайного українського борщу», – пояснює сам шеф-кухар.

Посеред іншого Юрій співпрацює з програмою «Кулінарна дипломатія» Міністерства закордонних справ України, яка провадиться в Європі та Азії.

Він прагне популяризації української кухні, і для цього адаптує смаки національних страв під особливості того чи іншого регіону.

Приміром, готуючи для мусульманів, шеф-кухар не використовує свинину, а замінює її на яловичий бекон, максимально схожий до сала.

Джерела: Facebook, Ukraine.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Півторастолітня компанія створила інноваційні снеки для тих, хто хоче схуднути

General Mills (створена у 1866 році) називає чотири тенденції сучасної дієти: збільшення кількості білка, зменшення кількості шкідливих вуглеводів, споживання калорій,...

Стартап залучив 10 млн євро для виробництва “паперового” молока

Veganz використає капітал для оптимізації та автоматизації своїх виробничих процесів, та збільшення потужності виробництва Mililk у п'ять разів.  Нинішня версія...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної версії чату — ChatGPT Plus. Але протягом наступних тижнів він...

Ізраїльська компанія створила веганський майонез на основі нуту

Нейтральний смак нуту дозволяє широко застосовувати його ізолят у харчовій промисловості. Створений ChickP, він містить 90% білка та не...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Сухі енергетики випустила компанія, створена на честь шерпа, що покорив Джомолунгму

Нова позиція TENZING — енергетичні напої у вигляді порошків,...

Вибір редактора
В продовження теми