Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії, та вручається як окремим кухарям, так і організаціям.
Юрій Ковриженко є давнім промоутером української кухні на світовому рівні. Він відкривав українські ресторани за кордоном, працюючи з фермерами та місцевими виробниками та модернізуючи українську кухню.
Однією із флагманських кулінарних інновацій шеф-кухаря є поєднання українських національних традицій з молекулярною гастрономією.
Ми розкладаємо борщ на молекули, – Юрій Ковриженко
Саме він приготував український молекулярний борщ, світлини якого були опубліковані в найвідомішому ресторанному рейтингу Michelin Red Guide та виданні CHEF.
Молекулярний борщ – це створений спеціальними техніками концентрат справжньої страви. «Перед подачею його заливають гарячим бульйоном, і він отримує консистенцію звичайного українського борщу», – пояснює сам шеф-кухар.
Посеред іншого Юрій співпрацює з програмою «Кулінарна дипломатія» Міністерства закордонних справ України, яка провадиться в Європі та Азії.
Він прагне популяризації української кухні, і для цього адаптує смаки національних страв під особливості того чи іншого регіону.
Приміром, готуючи для мусульманів, шеф-кухар не використовує свинину, а замінює її на яловичий бекон, максимально схожий до сала.
Джерела: Facebook, Ukraine.ua