Розклав на молекули: Український творець молекулярного борщу отримав вищу світову відзнаку

Український шеф-кухар Юрій Ковриженко отримав міжнародну кулінарну нагороду та звання Амбасадора смаку в глобальній гастрономії (Ambassador of Taste for the Global Gastronomy).

Ця офіційна нагорода вважається вищою відзнакою у світі гастрономії, та вручається як окремим кухарям, так і організаціям.

Юрій Ковриженко є давнім промоутером української кухні на світовому рівні. Він відкривав українські ресторани за кордоном, працюючи з фермерами та місцевими виробниками та модернізуючи українську кухню.

Однією із флагманських кулінарних інновацій шеф-кухаря є поєднання українських національних традицій з молекулярною гастрономією.

Ми розкладаємо борщ на молекули, – Юрій Ковриженко

Саме він приготував український молекулярний борщ, світлини якого були опубліковані в найвідомішому ресторанному рейтингу Michelin Red Guide та виданні CHEF.

Молекулярний борщ

Молекулярний борщ – це створений спеціальними техніками концентрат справжньої страви. «Перед подачею його заливають гарячим бульйоном, і він отримує консистенцію звичайного українського борщу», – пояснює сам шеф-кухар.

Посеред іншого Юрій співпрацює з програмою «Кулінарна дипломатія» Міністерства закордонних справ України, яка провадиться в Європі та Азії.

Він прагне популяризації української кухні, і для цього адаптує смаки національних страв під особливості того чи іншого регіону.

Приміром, готуючи для мусульманів, шеф-кухар не використовує свинину, а замінює її на яловичий бекон, максимально схожий до сала.

Джерела: Facebook, Ukraine.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом 100 літрів, який працює як ефективна помпа. У комплекті також...

В Ефіопії з «фальшивих бананів» роблять хліб, що може нагодувати 100 млн людей

Рослина, яку називають енсет або «фальшивий банан», в Ефіопії є основним продуктом харчування приблизно для 20 млн людей, а...

Стартап придумав, як добувати найдорожчий інгредієнт для лабораторного мяса без забою корів

Продукт доступний у сегменті B2B для продажу компаніям, які вирощують культивоване м’ясо. у разі зростання сприйняття споживачами ринок культивованого м’яса...

Німецький стартап випустив енергетик для геймерів, що допоможе їм не нервуватися

Більшість існуючих геймерських енергетиків містять інгредієнти з сумнівною репутацією у разі довгострокового споживання.Holy Energy створили стійку функціональну альтернативу з...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Не підсковзнись. В Нідерландах вироблятимуть підсолоджувачі з бананової шкірки

Компаній Fooditive і Frutco спільно будують завод з виробництва...

Відомий шеф-кухар Спайк Мендельсон інвестує в кокосові креветки

Спайк Мендельсон є власником ресторану PLNT Burger, що наразі...

Вибір редактора
В продовження теми