Майже Силіконова: В Дубай з’явиться Долина харчових технологій

Новий проєкт ОАЕ — Долина харчових технологій, буде просувати Дубай як продовольчий центр регіону, залучаючи до співпраці світові бренди та провідні компанії сільськогосподарського та харчового секторів.

Проєкт має на меті створення цілісного сучасного містечка, що стане центром інноваційних розробок дослідників, підприємців, стартапів та галузевих експертів, які потенційно можуть сформувати майбутнє харчової промисловості.

Ззовні центр харчових інновацій буде нагадувати колосок пшениці, де розміщуватимуться науково-дослідницькі установи та прототипи сільськогосподарських систем.

Проєкт передбачає чотири основних кластери

Кластер сільськогосподарських технологій та машинобудування матиме власну ферму, яка використовуватиме новітні харчові технології для цілорічного вирощування життєво важливих культур.

Другий — Центр харчових інновацій — забезпечить інтегровану екосистему агробізнесу для розвитку перспективних ідей та підтримки стартапів і підприємців.

Ще один кластер буде готувати спеціалістів та досліджувати використання агроробототехніки для максимізації врожаю та посухостійких культур.

Останній сектор буде мати систему зберігання продуктів харчування четвертого покоління, яка забезпечує розумні та автоматизовані послуги з логістичного зберігання.

Передбачається, що Долина харчових технологій буде вивчати застосування штучного інтелекту для дослідження та супроводу власних новітніх розробок, які створять продовольчу безпеку та досліджуватимуть генетику харчування.

Джерело: Khaleej Times

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких створене Next Egg 1.0, але наявні в ньому продукти виготовлені...

На впровадження штучного інтелекту у виробництво їжі можна отримати 4 млн грн

Мета USAID – підтримати інноваційну трансформацію та розвитку переробних підприємств.Гранти підтримуватимуть переробні компанії у виробництві інноваційних продуктів, модернізації, скороченні...

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження дитини. Протягом цього часу молоді матері, які стикаються з проблемою...

Розробник їстівної упаковки з водоростей зібрав $13 млн, щоб вивести її на ринок

Стартап із Великобританії Notpla зібрав 10 млн фунтів стерлінгів (приблизно $13,3 млн) у рамках серії А на комерціалізацію свого...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Енергетичне молоко — нове покоління продукту матиме у складі креатин, який додають у спортивні енергетики

Німецький виробник інгредієнтів Alzchem Group презентував найчистішу форму моногідрату...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії,...

Baileys для веганів — на ринку з’явилися рослинні лікери

Oat Nog Liqueur (14% ABV) виготовлений із вівсяного молока...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок...

Вибір редактора
В продовження теми