Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Найбільша в світі харчова компанія – швейцарська Nestlé – випустила на ринок інноваційний напій із гороху. Вона націлена захопити чималу частку на ринку молочних продуктів рослинного походження, що оцінюється в $17 млрд.

spot_img

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться у Франції, Нідерландах та Португалії, а потім вийде на інші європейські ринки.

Компанія називає напій «епічним у всьому» — його можна використовувати скрізь, де раніше застосовувалося звичайне молоко.

Wunda можна просто пити, залити ним сухий сніданок, додати у гарячі напої та використовувати у кулінарії.

У Nestlé говорять, що створити альтернативу з настільки широким застоcуванням було непросто

Більшість «молока» на основі злаків, горіхів чи гороху має специфічний смак, низький вміст білка або погано змішується чи піниться в гарячих напоях. Це означає, що досі споживачам потрібно було 2-3 рослинні варіанти для різного використання.

«Wunda — по-справжньому універсальний, смачний напій на основі гороху. Він є чудовим джерелом білка та клітковини», — каже Стефан Пальцер, головний технологічний директор Nestlé.

Горохове молоко має чудовий нейтральний смак, а його виробництво – вуглецево-нейтральне.

«Рослинні замінники в їжі і напоях дійсно зараз знаходяться на підйомі. Я займаюся цим бізнесом багато років, і ніколи не бачив, щоб ця категорія росла так швидко або так сильно», — додав Седрик Бем, голова відділу молочних продуктів Nestlé в Європі, на Близькому Сході і в Північній Африці.

До слова, з запуском бренду рослинного молока Nestlé починає справжнє протистояння з Oatly, яка пропонує в Європі свою вівсяну альтернативу. Різку появу Wunda пов’язують якраз з планованим IPO Oatly.

Джерела: Nestlé, Financial Times

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Євген Клопотенко: «Спогади дитинства — одна з найважливіших складових смачної їжі»

Євген Клопотенко — рок-стар української кулінарії. Саме він захистив наш борщ від російських зазіхань і започаткував зміни у харчуванні...

Британський стартап створив багаторазову пляшку з сировини, яка раніше росла тільки у тропіках

Пляшка для води Bottle Up виготовляється з цукрової тростини, що потребує менше води та енергії, ніж виготовлення пляшки зі...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та...

Стартап отримав желатин без корів — допомогли мікроби

Традиційно желатин роблять із колагену корів чи свиней. Він має широкий спектр застосування — лікарські засоби, харчова промисловість, тканинна...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у...

Вибір редактора
В продовження теми