Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Миколаївська компанія Gofenberg замість звичайного хліба пече буханці із м’яса – леберкезе.

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест. З вигляду він нагадує формовий житній хліб та має обсмажену поверхню зі скоринкою, що захищає фарш від зовнішнього впливу.

За смаком м’ясний хліб схожий на варену ковбасу, має пружну консистенцію, але меншу вологість

Леберкезе властивий своєрідний присмак від випікання, але він не має типового ковбасного аромату копчення.

Gofenberg радить подавати м’ясний хліб як гаряче блюдо – з картопляним пюре, яєчнею чи тушкованою капустою.

«Виходить дуже ситно, і дуже по-німецьки. Але леберкезе можна їсти і холодним, з крендельками і пивом, як це роблять ті ж німці на пивному фестивалі», – говорять у компанії.

Gofenberg працює на ринку п’ять років, та насправді має у асортименті широкий перелік різноманітних м’ясних ковбасних виробів.

Але є і позиції, розраховані не на широкого споживача. Наприклад, тут виготовляють ковбасу для вегетаріанців.

У її складі – питна вода, карагенан (полісахарид з червоних морських водоростей eucheuma, які ростуть біля берегів Ірландії),  камедь із бобів ріжкового дерева, ксантанова камедь, мариновані гриби, рослинна олія, сіль, перець та зелень.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва в Японії та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.Завдяки угоді японська JACA матиме розширений...

На Львівщині роблять печиво, що покращує настрій, знімає стрес та підтримує мозок

Засновником і натхненником створення здорового печива є Руслана Римарська. Ідея виникла після того, як її сім’я потребувала безглютенової дієти,...

Німці навчилися робити вино із листя. Воно дієтичне та без алкоголю

Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату.«Ми використовуємо листя винограду та лозу,...

Інноваційна плитка б’є їжу електрострумом, щоб зробити її корисною

Розумна плита працює за технологією «інтегрального нагрівання» за допомогою електричного струму. Це означає поєднання нагрівання на основі імпульсного електричного...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

BUG смажить сушені цвіркуниПіонер у світі розробки рецептур продуктів...

Crackd оголосив про старт продажів яєць на рослинній основі

Бренд Crackd анонсував появу на полицях супермаркетів Великобританії 100%...

Булочки — не з корицею. У випічці для веганів казеїн та яйця замінять коноплею

Чистий 70% конопляний білок майже білого кольору з нейтральним...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на...

Філіппінський стартап створив холодильник з кокосового лушпиння

Інвестиційний раунд пройшов під керівництвом ADB Ventures та Katapault...

Вибір редактора
В продовження теми