Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест. З вигляду він нагадує формовий житній хліб та має обсмажену поверхню зі скоринкою, що захищає фарш від зовнішнього впливу.
За смаком м’ясний хліб схожий на варену ковбасу, має пружну консистенцію, але меншу вологість
Леберкезе властивий своєрідний присмак від випікання, але він не має типового ковбасного аромату копчення.
Gofenberg радить подавати м’ясний хліб як гаряче блюдо – з картопляним пюре, яєчнею чи тушкованою капустою.
«Виходить дуже ситно, і дуже по-німецьки. Але леберкезе можна їсти і холодним, з крендельками і пивом, як це роблять ті ж німці на пивному фестивалі», – говорять у компанії.
Gofenberg працює на ринку п’ять років, та насправді має у асортименті широкий перелік різноманітних м’ясних ковбасних виробів.
Але є і позиції, розраховані не на широкого споживача. Наприклад, тут виготовляють ковбасу для вегетаріанців.
У її складі – питна вода, карагенан (полісахарид з червоних морських водоростей eucheuma, які ростуть біля берегів Ірландії), камедь із бобів ріжкового дерева, ксантанова камедь, мариновані гриби, рослинна олія, сіль, перець та зелень.