Збудували перший у світі завод для виробництва білка з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти

Merit Functional Foods стали першим комерційним виробництвом, які представили світу харчовий білок з каноли.

spot_img

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для приготування будь-яких страв і напоїв.

Нещодавно виробництво дивувало своєю новітньою розробкою — білком з каноли (ріпаку).

Унікальний ріпаковий продукт від Merit містить 90% білка

«Наша запатентована технологія створює чистий білковий інгредієнт з нейтральним смаковим профілем, який забезпечує чудову розчинність і стабільність у різних рівнях рН», — зазначили у Merit Functional Foods.

Даний рослинний білок може використовуватись у будь-якій сфері харчової промисловості, включаючи харчові батончики, альтернативи м’ясу та морепродуктам, і навіть яйцям. 

Особливістю такого продукту є його нейтральний аромат та смак, він добре поєднується з іншими рослинними білками, має чудові функціональні властивості. До то ж, не містить ГМО.

Здатність до піноутворення та збивання перевищує показники яєчного білка

«Цей етап є значним кроком на шляху реалізації величезного глобального потенціалу ріпаку як важливого, нового, екологічно чистого джерела високоякісного рослинного білка для розробки продуктів харчування та напоїв», — сказав Йоганн Ф. Тергесен, президент та головний виконавчий директор Burcon NutraScience, співзасновник Merit Functional Foods.

Надсучасний завод Merit для виробництва чистого білка з гороху та каноли збудували у Вінніпезі завдяки інвестиції від партнера компанії Bunge Ltd. у розмірі $30 млн.

Джерело: Food Business News, Merit Functional Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють над масштабним виробництвом лабораторної риби Використовуючи ШІ, дослідники створюють геномні та...

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.Про це заявила д-р Моргейн...

Робот-ресторан, який готує 400 страв з макаронів за годину, отримав мільйонні інвестиції

Нове фінансування є наступним раундом залучення інвестицій після отримання паризьким стартапом 1 млн євро у 2019 році.Робот Cala —...

Інноваційний шоколад для веганів містить горіхи замість масла, цикорій та дуже багато фруктів

Зі слів виробника, «все потрібно було переробити до дрібниць», щоб відтворити знакові фруктові ганаші — «Сальвадор», «Андалузія», «Маракуйя», «Кіберта»...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з...

Вибір редактора
В продовження теми