Збудували перший у світі завод для виробництва білка з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти

Merit Functional Foods стали першим комерційним виробництвом, які представили світу харчовий білок з каноли.

spot_img

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для приготування будь-яких страв і напоїв.

Нещодавно виробництво дивувало своєю новітньою розробкою — білком з каноли (ріпаку).

Унікальний ріпаковий продукт від Merit містить 90% білка

«Наша запатентована технологія створює чистий білковий інгредієнт з нейтральним смаковим профілем, який забезпечує чудову розчинність і стабільність у різних рівнях рН», — зазначили у Merit Functional Foods.

Даний рослинний білок може використовуватись у будь-якій сфері харчової промисловості, включаючи харчові батончики, альтернативи м’ясу та морепродуктам, і навіть яйцям. 

Особливістю такого продукту є його нейтральний аромат та смак, він добре поєднується з іншими рослинними білками, має чудові функціональні властивості. До то ж, не містить ГМО.

Здатність до піноутворення та збивання перевищує показники яєчного білка

«Цей етап є значним кроком на шляху реалізації величезного глобального потенціалу ріпаку як важливого, нового, екологічно чистого джерела високоякісного рослинного білка для розробки продуктів харчування та напоїв», — сказав Йоганн Ф. Тергесен, президент та головний виконавчий директор Burcon NutraScience, співзасновник Merit Functional Foods.

Надсучасний завод Merit для виробництва чистого білка з гороху та каноли збудували у Вінніпезі завдяки інвестиції від партнера компанії Bunge Ltd. у розмірі $30 млн.

Джерело: Food Business News, Merit Functional Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Сир із горіхів. Після камамберу із кеш’ю виробник рослинних сирів взявся за овес

Виробництво традиційного сиру – нестійке в екологічному плані. «Сир продукує найвищі викиди парникових газів після баранини та яловичини», –...

Ізраїльський стартап створив цукрозамінник, який бореться з раком

Для демонстрації солодкості CarobWay створив із альтернативного цукру прототипи гумки та енергетичного батончика. Підсолоджувач має м’який карамельний смак і низький...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company. Також долучилася компанія...

Сир із картоплі, замінник рису та текіла без алкоголю: що покаже найінноваційніша виставка в Парижі

Серед інноваційних рішень – безалкогольна текіла, холодний чай на основі африканського ройбушу, високопротеїнове пиво для спортсменів та навіть замінники...

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Може вас зацікавити

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які...

Стейк замість герані. У 2050 році вирощування клітинного м’яса вдома стане нормою

Окремі компанії, як то Shojin DIY Meat Community, взагалі...

Вибір редактора
В продовження теми