Збудували перший у світі завод для виробництва білка з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти

Merit Functional Foods стали першим комерційним виробництвом, які представили світу харчовий білок з каноли.

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для приготування будь-яких страв і напоїв.

Нещодавно виробництво дивувало своєю новітньою розробкою — білком з каноли (ріпаку).

Унікальний ріпаковий продукт від Merit містить 90% білка

«Наша запатентована технологія створює чистий білковий інгредієнт з нейтральним смаковим профілем, який забезпечує чудову розчинність і стабільність у різних рівнях рН», — зазначили у Merit Functional Foods.

Даний рослинний білок може використовуватись у будь-якій сфері харчової промисловості, включаючи харчові батончики, альтернативи м’ясу та морепродуктам, і навіть яйцям. 

Особливістю такого продукту є його нейтральний аромат та смак, він добре поєднується з іншими рослинними білками, має чудові функціональні властивості. До то ж, не містить ГМО.

Здатність до піноутворення та збивання перевищує показники яєчного білка

«Цей етап є значним кроком на шляху реалізації величезного глобального потенціалу ріпаку як важливого, нового, екологічно чистого джерела високоякісного рослинного білка для розробки продуктів харчування та напоїв», — сказав Йоганн Ф. Тергесен, президент та головний виконавчий директор Burcon NutraScience, співзасновник Merit Functional Foods.

Надсучасний завод Merit для виробництва чистого білка з гороху та каноли збудували у Вінніпезі завдяки інвестиції від партнера компанії Bunge Ltd. у розмірі $30 млн.

Джерело: Food Business News, Merit Functional Foods

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить дослідження, опубліковане проєктом Smart Protein у партнерстві з ProVeg International,...

Родини з дітьми та ВПО можуть отримати 150 тис. грн на власний бізнес

Фонд планує профінансувати не менше 100 підприємницьких проєктів у п’яти областях України – Полтавській, Київській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській....

Ланч із тирси. З відходів деревини створили високозасвоюваний білок

«Лігноцелюлозна біомаса є «недооціненим ресурсом» у плані досягнення продовольчої безпеки», — вважає Емілі Гленн, директорка з розвитку бізнесу Arbiom.За...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Колишній вчений Google та SpaceX перевинайшов сир за допомогою великих даних

Основний технологічний інгредієнт їжі майбутнього від Climax Foods –...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні...

Вибір редактора
В продовження теми