Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

В Італії розглядають закон, який передбачає штраф за продаж штучно покращеного морозива.

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок, які продають штучно збиті або неякісні версії знакового десерту.

Планується, наприклад, штрафувати виробників морозива, які додатково насичують десерт повітрям задля збільшення об’єму або додають желатин, штучні ароматизатори, синтетичні барвники та гідрогенізовані  жири.  

Якщо законопроект буде прийнятий, єдиними дозволеними інгредієнтами стануть молоко та його похідні, яйця і свіжі фрукти. 

Ті, кого зловлять на використанні штучних складників, будуть змушені заплатити штраф у розмірі до 10 000 євро.

В даний час морозиво крафтового виробництва містить від 20 до 30% повітря, що є побічним ефектом енергійного змішування інгредієнтів. У штучних версіях використовується стиснене повітря, тож його вміст може складати до 80% порції. 

На законодавчому рівні планується ввести обмеження вмісту повітря у 30%

Стефано Ферраро, який вважається одним із п’ятидесяти найкращих виробників морозива в Італії, говорить, що це визнає та захистить справжніх майстрів джелато від тих, хто  використовує заздалегідь приготований лід чи кремові основи та продають повітря замість десерту.  

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

Китай включив у наступну п’ятирічку лабораторне м’ясо через неймовірний апетит співвітчизників

Будучи орієнтиром для майбутніх розробок, інновацій та розвитку національної економіки, план включає вирощене альтернативним способом м’ясо та «продукти майбутнього»...

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон...

Вчені розробили чай та каву з пробіотиками. Напої вживають після бродіння

Вчені Національного університету Сінгапуру розробили чай та каву з...

Сервіс Glovo розпочав співпрацю з АТБ. Допомогли американські технології

Щоб інтегрувати в додаток АТБ, компанії скористалися технологією Corezoid...

Стрес, ціни та блекаути змінили харчові звички половини українців – опитування

Ключовими факторами, що впливають на харчову поведінку українців, стали...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після...

Вибір редактора
В продовження теми