Штучне морозиво опиниться поза законом: за порушення штрафуватимуть на 10000 євро

В Італії розглядають закон, який передбачає штраф за продаж штучно покращеного морозива.

Морозиво, або як його там називають джелато, стало одним із гастрономічних символів Італії. Тому уряд серйозно налаштований проти крамничок, які продають штучно збиті або неякісні версії знакового десерту.

Планується, наприклад, штрафувати виробників морозива, які додатково насичують десерт повітрям задля збільшення об’єму або додають желатин, штучні ароматизатори, синтетичні барвники та гідрогенізовані  жири.  

Якщо законопроект буде прийнятий, єдиними дозволеними інгредієнтами стануть молоко та його похідні, яйця і свіжі фрукти. 

Ті, кого зловлять на використанні штучних складників, будуть змушені заплатити штраф у розмірі до 10 000 євро.

В даний час морозиво крафтового виробництва містить від 20 до 30% повітря, що є побічним ефектом енергійного змішування інгредієнтів. У штучних версіях використовується стиснене повітря, тож його вміст може складати до 80% порції. 

На законодавчому рівні планується ввести обмеження вмісту повітря у 30%

Стефано Ферраро, який вважається одним із п’ятидесяти найкращих виробників морозива в Італії, говорить, що це визнає та захистить справжніх майстрів джелато від тих, хто  використовує заздалегідь приготований лід чи кремові основи та продають повітря замість десерту.  

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник першого в Україні рослинного стейку запускає унікальні креветки, кальмари, лосось та тунець

Уже цього літа «GreenGo» запропонувала широкій аудиторії українців ніжні та хрусткі рослинні креветки, а також розробила кальмари, лосось та...

Бразильські вчені розробили спеціальний гель для масового 3D-друку хлібних продуктів. На черзі м’ясо та овочі

Вчені із Університету Сан-Паоло разом зі своїми колегами із Франції винайшли спеціальні гідрогелі, з яких тепер можна буде «друкувати»...

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких створене Next Egg 1.0, але наявні в ньому продукти виготовлені...

«Сміливці, які працюють на перемогу»: переможці конкурсу «Роби своє з Kurator» презентували власні ініціативи

Десять переможців конкурсу «Роби своє з Kurator» із Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Черкаської областей отримали свої нагороди та розповіли...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa...

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Heinz виготовить справжній космічний кетчуп з марсіанських помідорів

Версія томатів Marz, вирощена умовах температури, води та грунту,...

Естонці роблять сир із ягід ялівцю, що залишились від перегонки джину

З 2019 року Liviko почали застосовувати відпрацьовані ягоди як...

Вибір редактора
В продовження теми