$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

У Китаї прийняли закон по боротьбі з харчовими відходами та марнотратством в їжі. Відтепер у громадських закладах харчування за недоїдену порцію треба буде заплатити штраф.

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».

За даними Всесвітнього фонду природи, у 2015 році в Китаї пішло на сміття від 17 до 18 млн. тонн їжі.

Китайський медіа-аналітик Керрі Аллен зазначив, що харчових відходів Китаю вистачить, щоб щорічно годувати 30-50 млн. людей.

Новий закон прийняли минулого тижня. Він містить 32 статті і передбачає штрафні санкції як для закладів громадського харчування, так і для окремих споживачів.

Відтепер, заклади громадського харчування можуть брати додаткову плату з клієнтів, котрі не доїли свою порцію на утилізацію залишків їжі.

Ресторани, які спонукають споживачів робити великі замовлення, зобов’яжуть сплатити до $1,5 тис. штрафу.

Максимальний штраф — $7,7 тис. передбачений для закладів, у яких обсяг закупки харчових продуктів значно підвищує показник реалізації.

Блогерів, що знімають і поширюють ролики про переїдання, чекають штрафні санкції до $15,4 тис.

До того ж, сервіси з доставки їжі мають створити рекомендації для споживачів щодо розмірів порції ті кількості продуктів для замовлень.

Обмеження гостро вплинуть на банкети, особливо для держслужбовців

Передбачається, що ці заходи будуть сприяти зміні харчової поведінки населення, підвищенню рівня соціально-економічного розвитку країни та навіть дещо зменшити вуглецевий слід.

Джерело: BBC News , Бабель

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Харчовий стартап, що отримав найбільшу інвестицію, замінить 10% сиру в Європі на нетваринний

У фінансуванні взяли участь Elevat3 Capital та Lowercarbon Capital під керівництвом EQT Ventures.Окрім прискорення комерційного виробництва та розширення наукової...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь...

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною ноткою високоякісного бренді в поєднанні з темною какао-глазуррю дарує виняткову...

У 2000 разів солодший за цукор — американці виводять на ринок новий підсолоджувач

У природі він міститься в невеликих кількостях у плодах західноафриканської рослини oubli, тоді як в комерційних масштабах підсолоджувач можна...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у...

“Залізна людина” вкладається в ферму хробаків, з яких будуть виробляти корми для худоби та риби

Венчурні інвестори стоять у черзі, щоб вкластися у компанію...

Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові...

Glovo going global. Investor of world-famous startup explained about the principles of investing in “unicorns”

Maksym Filippov, executive director of the GR Capital venture...

Вибір редактора
В продовження теми