$15 тис. за переїдання. У Китаї прийняли закон про марнотратство в їжі

У Китаї прийняли закон по боротьбі з харчовими відходами та марнотратством в їжі. Відтепер у громадських закладах харчування за недоїдену порцію треба буде заплатити штраф.

Заходи щодо зменшення харчових відходів посилили після того, як президент Сі Цзіньпін назвав витрачену суму «шокуючою і страждаючою».

За даними Всесвітнього фонду природи, у 2015 році в Китаї пішло на сміття від 17 до 18 млн. тонн їжі.

Китайський медіа-аналітик Керрі Аллен зазначив, що харчових відходів Китаю вистачить, щоб щорічно годувати 30-50 млн. людей.

Новий закон прийняли минулого тижня. Він містить 32 статті і передбачає штрафні санкції як для закладів громадського харчування, так і для окремих споживачів.

Відтепер, заклади громадського харчування можуть брати додаткову плату з клієнтів, котрі не доїли свою порцію на утилізацію залишків їжі.

Ресторани, які спонукають споживачів робити великі замовлення, зобов’яжуть сплатити до $1,5 тис. штрафу.

Максимальний штраф — $7,7 тис. передбачений для закладів, у яких обсяг закупки харчових продуктів значно підвищує показник реалізації.

Блогерів, що знімають і поширюють ролики про переїдання, чекають штрафні санкції до $15,4 тис.

До того ж, сервіси з доставки їжі мають створити рекомендації для споживачів щодо розмірів порції ті кількості продуктів для замовлень.

Обмеження гостро вплинуть на банкети, особливо для держслужбовців

Передбачається, що ці заходи будуть сприяти зміні харчової поведінки населення, підвищенню рівня соціально-економічного розвитку країни та навіть дещо зменшити вуглецевий слід.

Джерело: BBC News , Бабель

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарка сушить на Тернопільщині органічні чаї за прадавнім методом

Засновницею бренду стала Крістіна Лібергер, швейцарка, яка переїхала до України. До переїзду Крістіна створила асоціацію підтримки органічної агрокультури “Жива...

Ринок сухих сніданків зросте на третину. В тренді — беззернові та протеїнові

До 2025 року показник досягне $75,44 млрд.У лондонській аналітичній компанії GlobalData пояснюють, що категорія готових сніданків зросла через сплеск...

Із вівса та водоростей: ринок рослинного молока подвоїться до 2030 року

На сьогодні ринок рослинної молочної продукції оцінюється в $12,6 млрд, і за прогнозами, він зростатиме зі швидкістю майже 11%...

Найшвидший протеїн у світі: німці виготовляють білок із мікробів за 24 години

За словами генеральної директорки компанії Кателіньє Бекерс, багато біотехнологічних стартапів зіштовхуються з труднощами при масштабуванні виробництва, зупиняючись на зовсім...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

У Нідерландах за допомогою мікробів створили замінник риби та м’яса

Білковий продукт може бути отриманий з маніоки, кукурудзи, картоплі,...

Інноваційний продукт складе конкуренцію йогуртам найбільших молочних компаній

Skyr — це вершковий сорт йогурту традиційного ісладського походження....

Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає...

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою...

Кондитерська у Києві створює десерти із буряком і зеленою гречкою

Цукерки роблять вручну та фарбують натуральним какао-маслом із французькими...

Вибір редактора
В продовження теми