Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Компанія «Екосвіт», що працює у Сумській області, виготовляє з конопель протеїн, халву, сир, майонез, конопляну сіль та навіть прикраси.

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у 2006 р. Свою діяльність воно розпочало з посіву 70 га технічних конопель.

Юрій Колесник, засновник «Екосвіт»

Зараз «Екосвіт» займається переробкою насіння, виготовленням конопляного протеїну, олії, борошна, висівок. Виготовляють також топінамбурні чіпси.

Як повідомляє Укрінформ, спочатку господарство самостійно висівало коноплю для переробки, але вирощування на малій площі виявилося невигідним, тому «Екосвіт» почав закуповувати уже готове вирощене насіння.

Сьогодні Юрій Колесник та його дружина Ірина для виготовлення конопляних делікатесів співпрацюють з Сумським інститутом луб’яних культур НААН, що знаходиться у м.Глухів.

Ірина Колесник

З насіння коноплі можна виробляти майже все те, що і з сої

«Професійні кухарі кажуть, що додавання в соуси конопляного протеїну надає присмаку кедрових горіхів», – говорить Юрій Колесник.

Унікальна позиція – конопляна ікра. Це власний винахід і фірмовий продукт «Екосвіт». У складі – конопляне насіння, олія і сіль. Сам рецепт тримається в секреті. 

Єдине, що уточнив фермер, – термічна обробка конопляному насінню не бажана. Вариться тільки сир. Щоправда, налагодити його масове виробництво складно, адже продукт має короткий термін зберігання.

Власники розповідають, що найбільшим попитом їх продукція користується у вегетаріанців, веганів, сироїдів чи просто людей, які просто дотримуються здорового способу харчування.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Переробка та  foodtech: як українські агрокомпанії адаптують бізнес до воєнних умов

З початку великої війни перед найбільшими агрокомпаніями та галуззю постала надскладна задача — відновити вітчизняний агроекспорт. Це є ключовим...

Легендарний виробник фастфуду випустив парфуми з запахом смаженої курки

Парфуми доступні клієнтам в Іспанії й продаються як додатковий товар у закладах швидкого харчування. Назва парфумів Eau D'uardo – це...

На підтримку жіночого підприємництва можна отримати $5000 гранту

Проект спрямований на зміцнення економічних можливостей жінок під час війни та у післявоєнний період, з акцентом на інтеграцію жінок...

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.На відміну...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

Стартап створив інноваційний майонез з цитрусовими

Стартап, заснований у 2012 році, починав з соусів, заправок...

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко,...

Вибір редактора
В продовження теми