Є щось? На Сумщині із конопель варять сир та виготовляють ікру

Компанія «Екосвіт», що працює у Сумській області, виготовляє з конопель протеїн, халву, сир, майонез, конопляну сіль та навіть прикраси.

Фермерське господарство було засноване київським менеджером Юрієм Колесником у 2006 р. Свою діяльність воно розпочало з посіву 70 га технічних конопель.

Юрій Колесник, засновник «Екосвіт»

Зараз «Екосвіт» займається переробкою насіння, виготовленням конопляного протеїну, олії, борошна, висівок. Виготовляють також топінамбурні чіпси.

Як повідомляє Укрінформ, спочатку господарство самостійно висівало коноплю для переробки, але вирощування на малій площі виявилося невигідним, тому «Екосвіт» почав закуповувати уже готове вирощене насіння.

Сьогодні Юрій Колесник та його дружина Ірина для виготовлення конопляних делікатесів співпрацюють з Сумським інститутом луб’яних культур НААН, що знаходиться у м.Глухів.

Ірина Колесник

З насіння коноплі можна виробляти майже все те, що і з сої

«Професійні кухарі кажуть, що додавання в соуси конопляного протеїну надає присмаку кедрових горіхів», – говорить Юрій Колесник.

Унікальна позиція – конопляна ікра. Це власний винахід і фірмовий продукт «Екосвіт». У складі – конопляне насіння, олія і сіль. Сам рецепт тримається в секреті. 

Єдине, що уточнив фермер, – термічна обробка конопляному насінню не бажана. Вариться тільки сир. Щоправда, налагодити його масове виробництво складно, адже продукт має короткий термін зберігання.

Власники розповідають, що найбільшим попитом їх продукція користується у вегетаріанців, веганів, сироїдів чи просто людей, які просто дотримуються здорового способу харчування.

Джерело

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Напій для мислення — стартап збирає $1 млн на революційний продукт

Кампанія розміщена на платформі краудфандингу StartEngine.NERD Focus має дійсно унікальну продуктову пропозицію. Це – “напій для мислення”, який складається...

Єдиний у світі продавець культивованого м’яса отримав $170 млн на розширення

Компанія спрямує інвестиції на збільшення потужностей виробництва та подальші дослідження і розробки.Eat Just отримала дозвіл на продаж культивованого м’яса...

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх, в тому числі літніх людей, коли м’язова маса зменшується, і...

Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію –...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій...

Nestlé в Україні представила корм, що зменшує рівень алергенів у котів

Pro Plan® LiveClear® - це спеціально розроблений раціон, який...

Вибір редактора
В продовження теми