Сироварня на вогні Formaggio olive робить винний сулугуні та сирні кейк-попси

Український бренд Formaggio olive створив унікальні крафтові сири та продовжує дивувати незвичними новинками.

Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси

Винний сулугуні починають готувати класичним способом. Сир варять, засолюють та дають йому відпочити кілька днів. Далі поміщають у сухе вино, червоне або рожеве. Перевагу віддають домашнім винам з багатим смаком.

Альона Лубенська, засновниця Formaggio olive

Головки сиру насичують вином 5-6 днів, після дають йому підсохнути у приміщенні при температурі 15С. До того ж, близько місяця унікальний сулугуні дозріває в холодильнику.

Сир досить щільний з приємним винним післясмаком

«Сулугуні для мене занадто простий за смаком, а вино додає йому ексклюзивності, шарму» — сказала Альона Лубенська, засновниця Formaggio olive.

А от унікальні сирні кейк-попси готують із козячого молока, закваски, ферментів та плісняви.

Формують невеликі кульки, додають рослинний попіл та залишають дозрівати на дерев’яних «ніжках». Рослинний попіл дозволяє сиру швидше дозріти та не впливає на його смак.

Сирні кейк-попси мають тверду і, водночас, танучу структуру.

За сім років Альона Лубенська разом зі своїм чоловіком не лише навчились варити та продавати крафтові сири, а й консультують італійців та французів. Ще вони навчають сироварінню українців.

Унікальні сири можна придбати на сайті компанії та у соціальних мережах Facebook та Instagram, з яких власне і почали розвиток бренду.

Джерело: Facebook

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у суміші дев'яти видів трав, які збирають на схилах Бакотської затоки.Екосадиба...

Zero waste lifestyle: що таке “нуль відходів”? Філософія безвідходного тренду

Останнім часом все частіше можна почути такий вираз, як zero waste lifestyle. Що він означає та чи вартий цей...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів...

Юкрейніан «Табаско». Гастрономічний стартапер з Закарпаття виготовляє чилі з чорнобривцями

Засновник гастрономічного стартапу Михайло Штефаньо розповідає, що ідея виникла зі спроби розвивати зелений туризм та дати відвідувачам щось унікальне...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Піонер у сфері лабораторного м’яса починає вирощувати в лабораторіях омарів

Cultured Decadence, яка була фіналістом Smart Kitchen Summit Startup...

Амстердамський виробник бургерів з мікроводоростей обіцяє влаштувати заколот на ринку їжі

Dutch Weed Burger заснована Марком Кулсомом і Лізет Крейшер,...

Індонезійський стартап створив веганський чеддер — з картоплі та рису

Новий рослинний сир стартапу випускається у форматі шматків вагою...

Легендарний сир Babybel вперше в історії став веганським. Продажі стартували з Великобританії

Безмолочний сир рекламували протягом кількох місяців. Першими його спробують...

Розробник м’яса із глив збільшив виробництво на 600% через неймовірний попит

Виробничий майданчик у Північному Йоркширі уже розширили на 3000...

Вибір редактора
В продовження теми