Так з’явились інновіційні винний сулугуні та сирні кейк-попси
Винний сулугуні починають готувати класичним способом. Сир варять, засолюють та дають йому відпочити кілька днів. Далі поміщають у сухе вино, червоне або рожеве. Перевагу віддають домашнім винам з багатим смаком.

Головки сиру насичують вином 5-6 днів, після дають йому підсохнути у приміщенні при температурі 15С. До того ж, близько місяця унікальний сулугуні дозріває в холодильнику.
Сир досить щільний з приємним винним післясмаком
«Сулугуні для мене занадто простий за смаком, а вино додає йому ексклюзивності, шарму» — сказала Альона Лубенська, засновниця Formaggio olive.
А от унікальні сирні кейк-попси готують із козячого молока, закваски, ферментів та плісняви.
Формують невеликі кульки, додають рослинний попіл та залишають дозрівати на дерев’яних «ніжках». Рослинний попіл дозволяє сиру швидше дозріти та не впливає на його смак.
Сирні кейк-попси мають тверду і, водночас, танучу структуру.
За сім років Альона Лубенська разом зі своїм чоловіком не лише навчились варити та продавати крафтові сири, а й консультують італійців та французів. Ще вони навчають сироварінню українців.
Унікальні сири можна придбати на сайті компанії та у соціальних мережах Facebook та Instagram, з яких власне і почали розвиток бренду.
Джерело: Facebook