Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

    Британська компанія створила першу у світі лабораторно вирощену «лояльну» ікру з ідентичним натуральній складом нутрієнтів та смаком.

    Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри осетрових, де умови існування риб максимально наближені до природних. Зараз компанія поставляє свою продукцію в готелі і більш як 80 ресторанів з «мішленівськими зірками».

    Exmoor Caviar розробили три види «чистої ікри», які виготовляються без шкоди для риб

     Для отримання «ікри з ядерного синтезу», забирають білки і ліпіди з ікорних мішків та шляхом сферифікації вирощують продукт ікри — фактично фальшиву ікру, виготовлену зі справжньої. Вона може з’явитись на полицях супермаркетів найближчими місяцями.

    «Ікра злиття» виготовляється з тих же білків і ліпідів в біореакторі для отримання білкового порошку.

    «Ікра, вирощена на клітинах» формується з клітин осетрових, поміщених в біореактор з гормонами.

    Планується, що дві останні вийдуть на ринок протягом кількох наступних років.

    Зі слів Кеннета Беннінга, генерального директора компанії, продукт має коштувати дешевше за свій природній аналог завдяки можливості виготовляти великі об’єми за короткий термін.

    Ікра буде мати ідентичний смак і текстуру

    Клітинна технологія дає можливість виготовляти ікринки відповідного розміру, чим більша — тим бажаніша.

    У компанії планують відтворити різні типи ікри, наприклад білуги та інших видів риб, що перебувають під загрозою зникнення.

    Оскільки продукт багатий вітамінами, незамінними амінокислотами та антиоксидантами, лабораторно вирощена ікра найближчим часом може стати функціональною їжею для масового ринку.  За даними аналітиків, суспільство готове платити за екологічну продукцію більше.

    Джерело: Food Navigator

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Штучний інтелект Snapchat сканує їжу в холодильнику та радить, що приготувати на обід

    Додаток Food Scan уже доступний користувачам на території США, і має на меті допомогти снапчатерам якнайшвидше відкривати та розуміти...

    “Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

    Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”, як його колись назвав засновник бренду, буде продаватися у роздрібних...

    Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

    Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система зберігання продуктів Uvera має базовий блок, який вакуумуватиме контейнери, щоб...

    Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

    Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

    Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

    Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

    «Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює...

    Вибір редактора
    В продовження теми