Здорова їжа має межу витрат, а закуски стають повсякденними. ТОП-6 трендів в області харчування

Глобальна пандемія змінила всі аспекти нормального життя та відкрила епоху, коли здоров’я та самопочуття є головними чинниками прийняття рішень, якщо мова йде про вибір їжі та напоїв.

Такі висновки зробили аналітики Pollock Communications та Today’s Dietitian за результатами опитування 1165 дієтологів.

Харчування споживачів дуже змінилися через COVID-19. Деякі з цих змін діятимуть в довгостроковій перспективі

Відтепер основна увага приділяється продуктам, що підтримують імунітет, є доступними та забезпечують комфорт, дають можливість зручно і швидко перекусити.

Ось шість основних тенденцій харчування, які впливатимуть на виробників і продавців їжі та напоїв як мінімум до наступного року.

Революція в галузі охорони здоров’я блискавично рухається вперед

Споживачі чітко усвідомлюють, як їжа та повноцінне харчування можуть вплинути на їх загальний стан здоров’я та довголіття — і вживають заходів для покращення природного захисту свого організму.

У 2020 р. зріс попит на протизапальні напої (зелений чай) та напої, багаті вітаміном С (з журавлиною та апельсиновим соком), а також ферментовані продукти.

Здорове харчування має межу витрат

З огляду на фінансові труднощі, спричинені пандемією, споживачі переосмислюють кожну покупку. 60% експертів прогнозують більший попит на продукти харчування та напої, доступні за ціною.

Комфорт — ключ до психічного здоров’я та самопочуття

Після подій 2020 року не дивно, що споживачі відновлюють інтерес до продуктів, пов’язаних з підвищенням комфорту та досягнення емоційного благополуччя.

Закуски перетворюються у нові страви

Згідно з опитуванням, 78% дієтологів вважають, що споживчі звички у харчуванні переходять від традиційного триразового харчування до більш частих перекусів через пандемію. Вдома чи в дорозі, люди все частіше віддають перевагу швидкій їжі.

Періодичне голодування — дієта 1

COVID-19 зробив споживачів як ніколи раніше поінформованими про те, як їжа впливає на їх здатність боротися та запобігати хворобам. Маючи ці знання, вони шукають дієти, які сприятимуть зміцненню імунної системи та допоможуть їм жити довше та здоровіше.

Споживачі усвідомлюють, що те, як вони їдять, або не їдять, впливає на самопочуття

За спостереженнями фахівців, останнім часом періодичне голодування навіть витіснило за популярністю кетогенну дієту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Carlsberg випускає лімітоване пиво «Львівське Фанатське» з розкладом матчів ЕВРО на етикетці

«Львівське Фанатське» — це світле пиво, що має чистий освіжний солодовий смак, який у поєднанні із приємною хмелевою гіркотою...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Ізраїльський виробник 3D-м’яса виходить на IPO, щоб перейти на промислові обсяги

Вони прагнуть отримати до 25,4 млн доларів і планують продати до 1,9 млн акцій за стартовою ціною 15,10 долара...

Держава компенсує до 1 млн грн вартості обладнання для харчового бізнесу ветеранів

Ініціатива дає можливість учасникам та учасницям бойових дій, а також їх подружжям отримати фінансову підтримку для розвитку свого бізнесу...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Вчені пропонують замінити коров’яче молоко бамбуком: що у ньому особливого

Згідно з недавнім дослідженням Китайського національного дослідницького центру бамбука,...

Світовий виробник кормів для тварин допомагає реабілітуватися тисячам ветеранів та ВПО

Каністерапія — це метод терапії із залученням спеціально навчених...

Борошно майбутнього молотимуть із нуту. Британці розробили унікальну технологію

Білий хліб із нутового борошна є таким же смачним,...

Гриль на штучному інтелекті сам обирає рецепти для здорових страв

«Ми використовуємо інноваційні технології у поєднанні з датчиками всередині...

Вибір редактора
В продовження теми