$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

Первинне публічне розміщення (IPO) філіппінського виробника продуктів харчування Monde Nissin може передувати появі нового мільярдера.

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії країни та принесе засновниці компанії Бетті Енг чистий капітал у розмірі $1,1 млрд.

Monde Nissin є лідером ринку з виробництва локшини швидкого приготування, сухарів та печива на Філіппінах.

Бетті Енг, засновниця Monde Nissin

Компанія планує залучити $63 млрд песо ($1,3 млрд) шляхом продажу 3,6 млрд простих акцій за максимальною ціною 17,50 песо за штуку. 

Monde Nissin працює на ринку чотири десятиліття

За цей час її бренд Lucky Me! та Sky Flakes стали дуже популярними, а чисті продажі за результатами минулого року сягнули $1,4 млрд. 

За останні роки компанія робила спроби до розширення свого портфелю. Наприклад, у 2015 р, вони придбала потужного британського виробника замінників м’яса Quorn за $831 млн. Quorn присутня на ринку щонайменше 15 країн та має заводи у Великобританії, Німеччині та США.

Компанія, яка експортує свою продукцію у понад 50 країн, планує використати надходження від IPO для збільшення своїх виробничих потужностей, особливо у сфері  замінників м’яса, на тлі зростаючого попиту на здоровий продукт з боку споживачів.

Розміщення акцій планується розпочати 7 червня на філіппінській біржі. Компанія, заснована 1980 р., зараз оцінюється в $6,4 млрд. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів скоротилися на 12% через зростання виробничих витрат і побоювання споживачів...

Велика компанія створила найздоровіше м’ясо для веганів лише з одного компонента

Продукт під назвою Koji Chunks стане першою в світі м’ясною альтернативою, що складається лише з одного компонента.  За рахунок спецій...

Заїсти стрес. Стартап ONO додав у вівсянку багато протеїну та гриби – для зниження тривожності

З новим продуктом засновники компанії Нілу Шахріарі та Джейсон Вайленманн планують «розігнати» категорію традиційної вівсянки.Вони акцентують на користі такої...

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з передовими технологіями.Візуально довершена машина керується мобільним додатком через Bluetooth та...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Nestlé вивела на полиці веганський KitKat, який розробляла два роки

Веганська версія культового батончика обіцяє стати альтернативою без компромісів. KitKat...

Морський біолог розробив спосіб вирощення устриць із клітин

Компанія, яка отримала початкове фінансування від Big Idea Ventures...

Nestlé та ще 5 світових брендів роблять альтернативну рибу своїм флагманом

Сьогодні на ринок вийшли щонайменше 6 стартапів з усього...

Вибір редактора
В продовження теми