Проба із пробірки. Вперше у світі культивоване м’ясо почали доставляти додому

Компанія з виробництва альтернативного білку Eat Just стала першою у світі, хто розпочав доставку додому культивованого м’яса.

Для реалізації цього проєкту Eat Just започаткувала партнерство зі службою доставки їжі foodpanda.

Спільний проект стартував у Сінгапурі, де Eat Just здійснив перший у світі продаж культивованого м’яса в грудні 2020 року в ресторані «1880».

Згідно задумки, клієнти зможуть замовити страви з 1880 року, у приготуванні яких використовується культивована курка Eat Just’s GOOD Meat. Доставлять унікальну їжу до дверей кур’єри foodpanda.

Це перший випадок, коли споживачі зможуть їсти м’ясо на основі клітин, не виходячи з власного будинку

Досі таку можливість можна було отримати хіба що під час ексклюзивних тестувань смаку інноваційного продукту. Приміром, таку змогу надавали кухонні лабораторії Supermeat в Ізраїлі, де клієнти пропонують відгуки про страви замість оплати.

Ресторан «1880» залишається єдиним у світі, який фактично продавав культивоване м’ясо.

Тим часом споживачі сприймають лабораторно вирощений білок все ширше. Його просувають як продукт, що допоможе попередити кліматичну катастрофу. А стартапи по всій земній кулі отримують величезні кошти на виробництво. Один лише Eat Just нещодавно зібрав на це $200 млн. Серед інших компаній – Future Meat, Mosa Meat та CellMEAT.

Джерело

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап створив із дріджів яскраві барвники кольору буряку та кактуса

Це як ніколи доречно, адже споживачі самі шукають на полицях більш здорову, натуральну та екологічно чисту їжу. Тенденція змушує виробників...

Стартап, що імітував тваринний жир оливковою олією, отримав 16 млн євро. На черзі — альтернативна свинина.

Інвестиційний раунд очолили Impact Fooding. Серед інших інвесторів, які підтримали Heura — Capital V, Unovis, Lever VC та Green...

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом на 2023 р.), то до 2030-го він сягне $4,08 млрд. Середньорічні...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може допомогти довше прожити, якщо її споживати як частину здорового харчування. Зараз...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

На перше лабораторне м’ясо в ресторані шикуються черги попри преміальні ціни

Культивовані м’ясні продукти обох компаній доступні лише у преміальному...

Автономні роботи з доставки їжі атакують «останню милю»

Останнім часом спостерігається стрімкий прогрес розвитку автономної доставки на...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які...

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен...

Вибір редактора
В продовження теми