Проба із пробірки. Вперше у світі культивоване м’ясо почали доставляти додому

Компанія з виробництва альтернативного білку Eat Just стала першою у світі, хто розпочав доставку додому культивованого м’яса.

Для реалізації цього проєкту Eat Just започаткувала партнерство зі службою доставки їжі foodpanda.

Спільний проект стартував у Сінгапурі, де Eat Just здійснив перший у світі продаж культивованого м’яса в грудні 2020 року в ресторані «1880».

Згідно задумки, клієнти зможуть замовити страви з 1880 року, у приготуванні яких використовується культивована курка Eat Just’s GOOD Meat. Доставлять унікальну їжу до дверей кур’єри foodpanda.

Це перший випадок, коли споживачі зможуть їсти м’ясо на основі клітин, не виходячи з власного будинку

Досі таку можливість можна було отримати хіба що під час ексклюзивних тестувань смаку інноваційного продукту. Приміром, таку змогу надавали кухонні лабораторії Supermeat в Ізраїлі, де клієнти пропонують відгуки про страви замість оплати.

Ресторан «1880» залишається єдиним у світі, який фактично продавав культивоване м’ясо.

Тим часом споживачі сприймають лабораторно вирощений білок все ширше. Його просувають як продукт, що допоможе попередити кліматичну катастрофу. А стартапи по всій земній кулі отримують величезні кошти на виробництво. Один лише Eat Just нещодавно зібрав на це $200 млн. Серед інших компаній – Future Meat, Mosa Meat та CellMEAT.

Джерело

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter), випуск обмеженого тиражу включатиме тріо ароматів, натхненних приправами для смаженої...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

Засновник GUDFUD створив проєкт з доставки заморожених страв та відкриє в Києві 10 магазинів

До кінця року він планує відкрити в Києві 10-20 фірмових магазинів. Перший уже працює на Троєщині. Є онлайн-магазин, також заморожена продукція...

Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних мікроелементів та корисних речовин, які нормалізують роботу внутрішніх органів, та...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Європейський Союз дозволив закусувати сараною. На черзі ще дев’ять комах

Сарану додали до списку дозволених продуктів харчування європейців в...

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила...

Вибір редактора
В продовження теми