Піцайолло на батарейці. Інноваційний робот складає 150 піц на годину

Новий автоматизований робот для складання піци від американської компанії xRobotics пройшов успішне випробування в мережі піцерій Dodo Pizza в Оксфорді, штат Міссісіпі.

xPizza One — це автономний кіоск для складання піци

Установка xPizza One зовні нагадує промисловий 3д принтер. Він не готує піцу, лише автоматизує процес збору начинки. Працівнику необхідно помістити заготовку тіста на піднос та вибрати начинку для майбутньої піци на планшеті. Заготовка рівномірно обертається під відповідними контейнерами. Після збору піца готова до випікання.

Повна автоматизація забезпечує узгодженість продукту та точний розподіл інгредієнтів.

Система адаптується до швидкості виробництва та дозволяє складати кілька піц одночасно.

Максимальна швидкість xPizza One становить 150 піц на годину та підтримує до 23 інгредієнтів

На пілотному випробуванні в Оксфорді установка вміщала 11 видів начинок, що охоплює 90% меню мережі Dodo Pizza. Середня продуктивність робота досягла 100 піц на годину і протягом місяця успішно зібрала 472 піци, тим самим зекономивши 32 години ручної роботи.

Завдяки більш точному розподілу начинки, знижуються затрати на інгредієнти, а людську працю вигідніше спрямувати на роботу з клієнтами, зазначили у компанії.

 

Після успішного випробування установки, xRobotics розпочали активно просувати свій продукт. Компанія заявила, що зібрала 800 попередніх замовлень серед мереж піцерій, а також готує потужності для запуску масового виробництва xPizza One орієнтовно, під кінець року.

Джерело: The Spoon, xRobotics 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Вчені створили хліб з «невидимими волокнами», який покращує самопочуття

Так з’явився FiberX – функціональне волокно без смаку, яке можна додавати до продуктів з низьким вмістом клітковини, таких як...

Їжа з кактусів лікуватиме запалення та боротиметься з ожирінням — дослідження

Продукти на основі кактусів є перспективною функціональною їжею.Зокрема, одне із досліджень демонструє багатофункціональність харчових продуктів, створених шляхом додавання Limosilactobacillus...

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії, кошти будуть інвестовані у співробітників, технології та ринки присутності.Wolt ще...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Грета проти. Веганські замінники молока знову можуть бути «вершковими»

За заборону термінів Еврокомісія проголосувала ще в жовтні 2020...

Вибір редактора
В продовження теми