Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Берлінська інноваційна компанія Formo (раніше – LegenDairy) до 2023 року обіцяє вивести на ринок молочний білок, який виготовляється без використання коров’ячого молока.

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано достатньо білка для «збору врожаю». Далі молочні білки поєднуються з рослинними жирами та вуглеводами, створюючи основу для подальшого виробництва сиру.

Із суміші інгредієнтів Formo виготовляє ніжні сири за «ремісничими традиціями»

Для коагуляції продукту від «молока» до сиру використовують також ферменти та тепло. Отриманий продукт відразу пакують як свіжий сир. Також його можна лишити на дозрівання, аби сир став більш ароматним.

«В даний час ми зосереджуємося на невеликому асортименті високоякісних європейських сирів — від свіжих, таких як рікотта, до витриманих та дозрілих. Завдяки інноваційним процесам ми зможемо створювати сири, які неможливо відрізнити від оригінальних», — говорить доктор Брітта Вінтерберг, співзасновник та CSO компанії.

Раффель Вольгензінгер, інший співзасновник та виконавчий директор, розповідає, що після перших прототипів настав час перейти до створення захищеного бренду. Тому компанія змінила свою назву з LegenDairy на Formo. Formo означає з латинської «формую».

«Новий бренд передає наше бачення та цінності: зміна системи харчування завдяки смачним продуктам без тварин», — пояснив він.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Американський стартап розробив «грибне м’ясо», яке можна буде купити уже в 2022 році

Компанія Meati розробила цільне м'ясо з ферментованого міцелію, структуроване як звичайні шматки тваринного аналога.«М'ясо Meati — це поживний цільно-харчовий...

Найпопулярнішим замовленням-2021 стали веганські ковбаски

Загалом замовлення на рослинні продукти харчування, такі як «курячі крильця» із цвітної капусти для барбекю, рамен із грибів і...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми