Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано достатньо білка для «збору врожаю». Далі молочні білки поєднуються з рослинними жирами та вуглеводами, створюючи основу для подальшого виробництва сиру.
Із суміші інгредієнтів Formo виготовляє ніжні сири за «ремісничими традиціями»
Для коагуляції продукту від «молока» до сиру використовують також ферменти та тепло. Отриманий продукт відразу пакують як свіжий сир. Також його можна лишити на дозрівання, аби сир став більш ароматним.
«В даний час ми зосереджуємося на невеликому асортименті високоякісних європейських сирів — від свіжих, таких як рікотта, до витриманих та дозрілих. Завдяки інноваційним процесам ми зможемо створювати сири, які неможливо відрізнити від оригінальних», — говорить доктор Брітта Вінтерберг, співзасновник та CSO компанії.
Раффель Вольгензінгер, інший співзасновник та виконавчий директор, розповідає, що після перших прототипів настав час перейти до створення захищеного бренду. Тому компанія змінила свою назву з LegenDairy на Formo. Formo означає з латинської «формую».
«Новий бренд передає наше бачення та цінності: зміна системи харчування завдяки смачним продуктам без тварин», — пояснив він.
Наскільки відрізняється корисний склад штучного сиру від природного?