Без звуків «Му»: молочний сир без корів з’явиться на ринку через два роки

Берлінська інноваційна компанія Formo (раніше – LegenDairy) до 2023 року обіцяє вивести на ринок молочний білок, який виготовляється без використання коров’ячого молока.

Замість корів Formo використовує мікроорганізми, кодовані послідовностями ДНК молочного білка. Ці клітини вирощують у ферментері, поки не буде отримано достатньо білка для «збору врожаю». Далі молочні білки поєднуються з рослинними жирами та вуглеводами, створюючи основу для подальшого виробництва сиру.

Із суміші інгредієнтів Formo виготовляє ніжні сири за «ремісничими традиціями»

Для коагуляції продукту від «молока» до сиру використовують також ферменти та тепло. Отриманий продукт відразу пакують як свіжий сир. Також його можна лишити на дозрівання, аби сир став більш ароматним.

«В даний час ми зосереджуємося на невеликому асортименті високоякісних європейських сирів — від свіжих, таких як рікотта, до витриманих та дозрілих. Завдяки інноваційним процесам ми зможемо створювати сири, які неможливо відрізнити від оригінальних», — говорить доктор Брітта Вінтерберг, співзасновник та CSO компанії.

Раффель Вольгензінгер, інший співзасновник та виконавчий директор, розповідає, що після перших прототипів настав час перейти до створення захищеного бренду. Тому компанія змінила свою назву з LegenDairy на Formo. Formo означає з латинської «формую».

«Новий бренд передає наше бачення та цінності: зміна системи харчування завдяки смачним продуктам без тварин», — пояснив він.

Джерело

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись...

Тонни лабораторного м’яса щороку — один з піонерів ринку завершив будівництво заводу

Новий виробничий комплекс, що розташовується в Емервіллі, штат Каліфорнія, буде також відкритий для споживчих екскурсій з метою «демістифікації культивованого...

Винахідник лабораторного м’яса спрогнозував, чи зникне традиційне тваринництво через 20 років

Скоріше, ці два напрямки існуватимуть поруч, вважає Дідьє Тубіа, засновник та генеральний директор Aleph Farms – піонера на ринку...

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу....

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок...

Бобова бомба. Українська компанія виготовляє макарони з нуту та сочевиці, які готуються за 5 хвилин

Макарони з гороху та сочевиці виготовляються під брендом Happyroni,...

Британці розробили воду, яка укріплює кістки та робить шкіру пружною

Напій без цукру та містить 20 г білка колагену...

Виробник м’яса із найбільшого деревного фрукта зібрав $23 млн, щоб розширити продажі

Провідний американський бренд веганських заморожених продуктів Jack & Annie's...

Вибір редактора
В продовження теми