Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Компанія «Жидкие фрукты» існує 10 років. Це сімейний бізнес родини Осипенків у Херсоні. Першими продуктами, які вони виготовили, були соєві вершки та чорнична паста. 

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки дали позитивні висновки Міністерство охорони здоров’я та науково-дослідні установи Національної академії наук України.

Тетяна Осипенко, керівник компанії «Жидкие фрукты»

Нещодавно «Жидкие фрукты» вивели на ринок новий продукт – амарантові вершки.

Формула HTD-technologу®

Чоловік Тетяни — Сергій — вчений-винахідник. Він має 60 патентів. Одна з його ідей — виготовити продукт за допомогою кавітації (гідроудару). Так з’явилася запатентована HTD-technologу®.

Завдяки цій технології засвоюються практично всі 100% властивостей натуральної сировини, стають доступними організму вміст кісточок (ядерець) і шкірки фруктів, овочів, ягід, насіння, горіхів та бобів.

Це схоже на плескання в долоні

«Насіння б’ється одне об одне з невеликою кількістю води. Відбувається тертя за певного тиску, в замкнутому контурі, без кисню та без нагріву. Жодного руйнування, ніяких міксерів та металу. Ми не додаємо до маси ні цукру, ні підсилювачів смаку. Завдяки унікальній технології, переводимо насіння в рідку, питну форму», — розповідає Тетяна Осипенко.

За її словами, після цього збільшується кількість поживних речовин, адже в кінцевому продукті міститься все, що не перетравлюється в первісному вигляді. Це вміст кісточки і шкірки з безліччю корисних поліфенолів, жирних ненасичених кислот, вітамінів та мінералів тощо.

Чому саме амарант

Насіння рослини має високоякісний рослинний білок і сквален. Останній володіє антиоксидантними та адаптогенними властивостями, регенерує клітини.

Раніше його видобували лише з печінки акул

Сквален був доступний винятково для дуже заможної частини населення. Нещодавно цю речовину знайшли в насінні амаранту.

«Люди почали ділити його на складові. Наприклад, виробили олію, а те, що залишилося, змололи в борошно або додали залишки в пластівці чи в хліб. У нас зовсім інша технологія. Вона дозволяє споживати амарант комплексно, практично цілком засвоювати його організмом. Тобто, ми нічого не розділяємо. Насіння переводимо в схожу на вершки, рідку пастоподібну форму за допомогою власної HTD-technologу®», — каже керівник «Жидких фруктов».

Лізину в таких рослинних вершках удвічі більше, ніж у пшениці та втричі більше, ніж у кукурудзі. Олія амаранту і харчові волокна амарантових вершків очищують кишківник та покращують травлення.

Продукт допомагає знизити рівень холестерину в крові, захищає від токсинів печінку, допомагає вивести з організму важкі метали та радіонукліди, відновлює й омолоджує шкіру. Також здійснює антибактеріальний захист організму.

Без магазинів

Замість поличок магазинів компанія займається мережевим маркетингом. Їхніми клієнтами є близько 200-300 сімей з різних куточків України.

Окрім амарантових вершків, асортимент продукції «Жидких фруктов» налічує понад 70 позицій. Це – фрукти, ягоди, горіхи, соєві боби, зерно, насіння, овочі в рідкому й пастоподібному вигляді.

Найцікавіші позиції – макове та горіхове молочко, ну і, звісно, вершки з амаранту.

За словами керівника компанії, наразі серед вершків найбільший попит мають — соєві.

За смаковими і функціональними властивостями, кожен продукт добре доповнює один одного. Наприклад, амарантові вершки виробник рекомендує поєднувати під час споживання з пастами.

1 коментар

  1. Я купил этот продукт. Это не сливки. Это просто вода с перемолотым амарантом, которую можно делать дома. Они продают 300 мл за 100 грн. Надувательство. Это цена полноценного смузи в ресторане.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинні сухпайки для ЗСУ: чому це важливо?

27 червня 2022 року на сайті президента України з’явилась петиція «Про введення вегетаріанських та веганських сухих пайків для Збройних...

Битва титанів: Nestlé запускає рослинне молоко та готується до протистояння з головним конкурентом

Замінник рослинного молока під брендом Wunda для початку з’явиться у Франції, Нідерландах та Португалії, а потім вийде на інші...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Wine Wall — автономний кіоск для продажу вина з роботом-сомел’є

Ідея проекту в тому, щоб запропонувати магазинам та ресторанам автономне рішення для продажу алкоголю.Рішення пропонується в трьох різних розмірах...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів...

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році...

Сир та м’ясо із водоростей: ізраїльтяни запустять великий «рослинний» завод

Завод, розташований на півдні Ізраїлю, стане демонстраційним центром для...

Школа для пекарів пережила карантин завдяки замороженим круасанам та Zoom

Власники школи, Тетяна та Денис Суховії займаються “здобним” бізнесом...

Вибір редактора
В продовження теми