Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Технологічний інститут пластмас Aimplas разом з проєктом Guacapack розробив біорозкладну упаковку із відходів авокадо. Вона здатна подовжити термін зберігання харчових продуктів на 15%.

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть гуакамоле та подібні харчові продукти від окислення.

За даними іспанської дослідницької групи, відходи, які утворюються під час переробки авокадо для виробництва харчових продуктів, можуть становити понад 45% від їхньої загальної ваги.

Проєкт спрямований на розробку нової біорозкладної системи упаковки з цих відходів, подовження терміну зберігання продуктів харчування завдяки кисневій бар’єрній етикетці та природних антиоксидантів, видобутих з авокадо. Природні антиоксиданти також зменшують використання синтетичних консервантів.

У процесі з насіння витягують та очищають крохмаль. У результаті утворюється плівка для багатошарових етикеток IML, із кисневими бар’єрними властивостями.

Високоактивні антиоксидантні компоненти шкіри та м’якоті можуть бути використані як компонент біопластику PLA та відлиті під тиском для виготовлення пакувального матеріалу.

«Основним завданням є досягнення необхідних бар’єрних властивостей для захисту харчового продукту. Оскільки біорозкладні матеріали не мають таких же бар’єрних властивостей, як звичайні пластикові пакувальні структури», — пояснила Роза Гонсалес, провідний дослідник проєкту з Aimplas.

За її словами, очікується, що проєкт буде завершений до кінця 2021 року.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник культивованого грудного молока зібрав $20 млн на комерціалізацію свого першого продукту

Раунд проводили спільно з Spark Capital та Siam Capital із додатковими інвестиціями від Primary Venture Partners, Plum Alley Investments,...

Володарі премії Оскар дадуть мільйон євро амбасадору рослинного харчування

Премія Earthshot була заснована у 2020 році Королівським фондом принца Вільяма та Кейт Міддлтон.Вона присуджує по одному мільйону фунтів...

Сімейна ферма на Житомирщині вимочує козиний сир у червоному вині — стає делікатесом

Червоний сир має назву Мурсія аль Віно. Щоб отримати необхідний колір, смак та букет аромату, протягом визрівання сир двічі...

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься в коноплі та широко застосовується у медицині й функціональних продуктах...

Стартап створив шкіру із відходів виробництва сидру. Із неї шитимуть брендові ранці

Beyond Leather Materials створює шкіру під назвою Leap, використовуючи яблучні відходи від європейського виробництва соку та сидру.  Альтернативна шкіра на...

У супермаркетах з’явилися низькокалорійні стейки, створені мікробами

Стейк, отриманий без участі тварин, продаватимуть у Швейцарії в мережі Coop та в Німеччині в REWE. Ферментований стейк має неповторний...

Може вас зацікавити

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики — допомогли буремні вечірки

«Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться...

На Kickstarter збирають фінансування на хліб повільного бродіння за старовинним рецептом

Стартап створює хліб повільного бродіння з натуральною закваскою та...

Вибір редактора
В продовження теми