Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть гуакамоле та подібні харчові продукти від окислення.
За даними іспанської дослідницької групи, відходи, які утворюються під час переробки авокадо для виробництва харчових продуктів, можуть становити понад 45% від їхньої загальної ваги.
Проєкт спрямований на розробку нової біорозкладної системи упаковки з цих відходів, подовження терміну зберігання продуктів харчування завдяки кисневій бар’єрній етикетці та природних антиоксидантів, видобутих з авокадо. Природні антиоксиданти також зменшують використання синтетичних консервантів.
У процесі з насіння витягують та очищають крохмаль. У результаті утворюється плівка для багатошарових етикеток IML, із кисневими бар’єрними властивостями.
Високоактивні антиоксидантні компоненти шкіри та м’якоті можуть бути використані як компонент біопластику PLA та відлиті під тиском для виготовлення пакувального матеріалу.
«Основним завданням є досягнення необхідних бар’єрних властивостей для захисту харчового продукту. Оскільки біорозкладні матеріали не мають таких же бар’єрних властивостей, як звичайні пластикові пакувальні структури», — пояснила Роза Гонсалес, провідний дослідник проєкту з Aimplas.
За її словами, очікується, що проєкт буде завершений до кінця 2021 року.