Доходи із відходів. Упаковка з авокадо збільшує термін зберігання продуктів

Технологічний інститут пластмас Aimplas разом з проєктом Guacapack розробив біорозкладну упаковку із відходів авокадо. Вона здатна подовжити термін зберігання харчових продуктів на 15%.

Упаковка включатиме бар’єрні етикетки та антиоксидантні добавки, які захищатимуть гуакамоле та подібні харчові продукти від окислення.

За даними іспанської дослідницької групи, відходи, які утворюються під час переробки авокадо для виробництва харчових продуктів, можуть становити понад 45% від їхньої загальної ваги.

Проєкт спрямований на розробку нової біорозкладної системи упаковки з цих відходів, подовження терміну зберігання продуктів харчування завдяки кисневій бар’єрній етикетці та природних антиоксидантів, видобутих з авокадо. Природні антиоксиданти також зменшують використання синтетичних консервантів.

У процесі з насіння витягують та очищають крохмаль. У результаті утворюється плівка для багатошарових етикеток IML, із кисневими бар’єрними властивостями.

Високоактивні антиоксидантні компоненти шкіри та м’якоті можуть бути використані як компонент біопластику PLA та відлиті під тиском для виготовлення пакувального матеріалу.

«Основним завданням є досягнення необхідних бар’єрних властивостей для захисту харчового продукту. Оскільки біорозкладні матеріали не мають таких же бар’єрних властивостей, як звичайні пластикові пакувальні структури», — пояснила Роза Гонсалес, провідний дослідник проєкту з Aimplas.

За її словами, очікується, що проєкт буде завершений до кінця 2021 року.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вкладаються у ферментований білок. Кількість угод зросла на 40%

Водночас зниження середнього розміру угоди контрастує зі зростанням кількості інвестицій. У звітному періоді було укладено 268 угод, що на...

SUP DAY FORUM 2021: як український бізнес долає світові та ментальні кордони

10 червня вже вчетверте відбувся SUP DAY FORUM – перший форум в Україні, створений підприємцями для підприємців. Цьогоріч говорили про...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще в 2017 році. З того часу про це майже не...

Один кролик – одна порція. Peeps і Green Giant продають зефір з цвітної капусти

Поряд із цукровою кукурудзою, «серцями розмов» та кремовими яйцями Cadbury, Peeps — одна з найбільш неоднозначних святкових цукерок з...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

Японці створили прототип ПЕТ-пляшки з повністю рослинних матеріалів

Японська транснаціональна компанія Suntory представила прототип ПЕТ-пляшки з рослинних...

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж...

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких...

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не...

Вибір редактора
В продовження теми