Тофу тобі в бургер: Перша веганська мережа почала торгуватися на біржі

Globally Local Technologies Inc. – материнська компанія мережі Globally Local – розпочала торгуватися на фондовій біржі в Торонто (TSE). Це робить її першою у світі публічною веганською мережею швидкого харчування.

Компанія відкрила свій перший ресторан у 2016 р., а два роки потому – власний виробничий цех, що дозволило їй контролювати ключові ланки у ланцюжку поставок та залучати клієнтів до розробки нових продуктів.

Весь цей час Globally Local вдалось підтримувати ціни на меню конкурентоспроможними у порівнянні зі звичайниими фаст-фудами

Веганська мережа пропонує звичне меню ресторанів швидкого харчування, але всі страви приготовані з рослинних продуктів. Наприклад, там є бутерброди на сніданок з веганським чеддером та яєчнею на основі тофу, гамбургери з котлетами із нуту та веганським беконом, салати, молочні коктейлі з молока нетваринного походження.

Вісім закладів Globally Local працюють переважно як компактні «розумні кухні», пропонуючи клієнтам самовивіз та доставку.

Протягом наступних 12 місяців компанія прагне відкрити щонайменше 20 закладів по всій Північній Америці

Globally Local максимально автоматизує своє виробництво. Компанія впровадила найсучасніші технології для приготування їжі та швидкого обслуговування. Навчання співробітників проводиться за спрощеною схемою – задля економії на витратах. Замовлення переведені в онлайн, працюють каси самообслуговування та безготівковий розрахунок.

«Наша команда витратила 5 років на розробку вдосконаленої концепції ресторанів швидкого харчування та вертикально інтегрованого ланцюжка поставок, які разом узяті роблять революцію в галузі швидкого харчування», – сказав Джеймс Макіннес, співзасновник та генеральний директор веганської мережі.

Джерела: Globally Local, VegNews

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Відкрили найбільшу у світі фабрику для 3D-друку м’яса та риби

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів...

Стартап створив низькокалорійну заміну молока із кавунового насіння

Засновник компанії Гільєрме Майя Сілва розпочав розробку продукту після вивчення органічного землеробства та сталого сільського господарства в Каліфорнійському університеті...

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Стартап змінив гени бактерій, щоб отримати казеїн без тварин

Інноваційний продукт виготовлений із запатентованого бактеріального штаму шляхом точної ферментації. Він є генетично ідентичним молочному казеїну, але виготовляється без...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

На інноваційну бізнес-ідею у сфері їжі можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримати бізнес, який постраждав під...

Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили...

Виробники інноваційної їжі можуть отримати до 1 млн грн гранту

Сума кожного гранту складе  до 25 000 євро (приблизно...

Вулканічне м’ясо, лабораторна курятина та штучні яйця — 10 foodtech-проєктів, у які інвестували мільярди у 2021 році

Щонайменше 13 раундів залучення інвестицій принесли гравцям фудсегменту від...

Вибір редактора
В продовження теми