Грибний бекон. Atlast Food отримала $40 млн на м’ясо з міцелію

Компанія Atlast Food, яка використовує міцелій для виробництва альтернативних рослинних м’ясних продуктів, отримала $40 млн інвестицій, котрі будуть спрямовані на створення нових варіантів цільного м’яса.

Фінансування очолили Viking Global Investors. Окрім того, у інвестиційному раунді взяли участь 40 North, AiiM Partners, Senator Investment Group, Stray Dog Capital, Footprint Coalition, Applegate, Stonyfield та Whole Foods.

Інвестиції спрямують на масштабування технології виробництва, а також на доведення його до комерційних масштабів

Перший продукт компанії Atlast Food — бекон на основі міцелію — складається з шести інгредієнтів на рослинній основі та не має у складі холестерину. Порція з двох скибочок містить 4 грамів білка.

Міцелій добре працює як інгредієнт для альтернативного м’яса завдяки своїй волокнистій структурі, яка може імітувати м’язову структуру тваринних білків.

Він швидко росте і має нейтральний смак, що дозволяє поглинати будь-який бажаний аромат.

«Від спори до плити, весь процес займає близько десяти днів», — повідомляють у компанії

Використовуючи виробничу платформу AirMycelium від своєї материнської компанії Ecovative, Atlast в даний час будує найбільшу в США повітряну міцелієву ферму для виробництва альтернативних м’ясних продуктів.

Компанія не розкрила, які саме різновиди м’ясних аналогів буде розробляти, але повідомила, що завдяки міцелію є можливість створювати широкий вибір альтернатив, таких як медальйони, куряча грудка і навіть риба.

Планується, що продукція Atlast Food на основі міцелію стане доступною для харчової промисловості вже цього року.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року з $2,49 млрд до $3,19 млрд, хоча кількість угод...

Колишній фіндиректор Kraftz Heinz створив вівсяне молоко, корисне для серця

Бренд розробив колишній фінансовий директор Kraftz Heinz Indonesia під час пандемії Covid-19. Ключовим елементом успіху Oatside він називає підхід...

В Ізраїлі штучний інтелект «доїть» молоко із бактерій

Запатентована технологія точного бродіння Imagindairy відтворює ідентичні природні версії тваринних білків без тварин, які можна використовувати для створення аналогів...

ЄС профінансує створення та просування борошна з відходів артишоку та інноваційних продуктів із жолудів

Конкурс запрошував стартапи та масштабні компанії представити інновації, які покращують доступ до поживної та екологічно чистої їжі. Кожен із десяти...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Парфуми з ароматом картоплі фрі — McDonald випустив чергову інновацію

Як оголосила McDonald's в соціальній мережі X (раніше Twitter),...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне...

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти...

Вибір редактора
В продовження теми