Фінансування очолили Viking Global Investors. Окрім того, у інвестиційному раунді взяли участь 40 North, AiiM Partners, Senator Investment Group, Stray Dog Capital, Footprint Coalition, Applegate, Stonyfield та Whole Foods.
Інвестиції спрямують на масштабування технології виробництва, а також на доведення його до комерційних масштабів
Перший продукт компанії Atlast Food — бекон на основі міцелію — складається з шести інгредієнтів на рослинній основі та не має у складі холестерину. Порція з двох скибочок містить 4 грамів білка.
Міцелій добре працює як інгредієнт для альтернативного м’яса завдяки своїй волокнистій структурі, яка може імітувати м’язову структуру тваринних білків.
Він швидко росте і має нейтральний смак, що дозволяє поглинати будь-який бажаний аромат.
«Від спори до плити, весь процес займає близько десяти днів», — повідомляють у компанії
Використовуючи виробничу платформу AirMycelium від своєї материнської компанії Ecovative, Atlast в даний час будує найбільшу в США повітряну міцелієву ферму для виробництва альтернативних м’ясних продуктів.
Компанія не розкрила, які саме різновиди м’ясних аналогів буде розробляти, але повідомила, що завдяки міцелію є можливість створювати широкий вибір альтернатив, таких як медальйони, куряча грудка і навіть риба.
Планується, що продукція Atlast Food на основі міцелію стане доступною для харчової промисловості вже цього року.
Джерело: The Spoon